Göteborgs-Posten

Fakta: Tidigare vinnare

- JOHANNA HAGSTRÖM

är själv chockadK ”lddsen p• mig m•ste ha varit en miljonK aet är helt sjuktK

Thomas oavelli är den sjätte idrottaren att vinna jästarnas mästareK eär är de tidigare vinnarna: 2MM9: mer blofsson 2M1M: Armand hrajnc 2M11: fngemar ptenmark 2M12: görgen gönsson 2M13: jagdalena corsberg

jästarnas mästare är en av psT:s största succéer och har i •r legat p• drygt 2 miljoner tittare i genomsnitt­K Ehälla: jjp) Var det ett sätt att psyka de andra?

– Nej! Ärligt talat, jag är ju sån. Jag pratar hela tiden. Det fanns absolut ingen tanke med det. Jag ville ha så skoj som möjligt och ville hjälpa de andra. Den enda gången jag psykar någon är när jag spelar tennis med min tvillingbr­or. THOMAS RAVELLIS FRU och hans tvillingbr­or Andreas är de enda som har vetat om vinsten i förväg, trots att programmet spelades in redan i september förra året i Kroatien.

– Andreas trodde inte på mig när jag berättade. Han blev helt chockad. Men han vet ju hur jag funkar. När det verkligen gäller försöker jag alltid ta i och gör bra ifrån mig. Frugan förstod ingenting hon heller.

Han återkommer flera gånger till att det största med hela äventyret är alla nya och nygamla vänner han fått. – DET VAR EN jäkla trevlig upplevelse. Jag hoppas att de idrottsmän och idrottskvi­nnor som är lite tveksamma att ställa upp tänker om. Man får en sådan kick av det och har man rätt inställnin­g tror jag att alla får en fantastisk upplevelse. Kan du ha vunnit på att du inte tog det så allvarligt?

– Jag vet faktiskt inte. Förr i tiden när jag spelade fotboll var jag tvärtom den som ville ha kniven mot strupen. När jag var inträngd längst in i ett hörn gjorde jag mina bästa prestation­er. Nu var min enda tanke att må bra, skratta och skapa bra stämning. Att det räckte så himla långt berodde i första hand på tur. I OCH MED vinsten tillhör Thomas Ravelli ett tjusigt sällskap med bland andra Ingemar Stenmark och Magdalena Forsberg. Hur stort är det?

– Jag känner ödmjukhet och tacksamhet. Det är otroligt att man får vara med bland de där namnen. Det mest positiva är att jag är lika gammal som Stenmark var när han vann. Jag har alltid haft honom som idol. Gubbarna kan än!

Atalante, kl 18.00.

 ?? Bild: PER WAHLBERG ?? honstnären och koreografe­n
uppträder i pverige för första g•ngenK poloförest­ällningen beskrivs som ”bn självutläm­nande och humoristis­k monolog med mycket smink och stort allvar”K jissa inte denna version av Arthur jillers klassikerK eela ensemblen,...
Bild: PER WAHLBERG honstnären och koreografe­n uppträder i pverige för första g•ngenK poloförest­ällningen beskrivs som ”bn självutläm­nande och humoristis­k monolog med mycket smink och stort allvar”K jissa inte denna version av Arthur jillers klassikerK eela ensemblen,...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden