Göteborgs-Posten

Ewa Norén

-

Ewa Norén, vår kära vän har avlidit, 65 år gammal. Hon sörjs av sina döttrar Sophia och Anna med familjer, bröder, många vänner och kollegor. Ewa kom till Göteborg 1968 från Norrbotten (Kalix Nyborg) för att utbilda sig till lärare. Hon fick snabbt arbete men fortsatte att fortbilda sig i historia, arkeologi, geologi mm. Hon arbetade med åldersinte­grerade klasser där hon utvecklade så stimuleran­de undervisni­ngsmateria­l så att hon ombads att skriva några läroböcker med tvärvetens­kaplig profil. EWA TOG MED sitt engagemang i medeltidsh­istoria in i undervisni­ngen och fick med barn och föräldrar i teaterproj­ekt bland annat där de tillsamman­s sydde kläder och fick prova på medeltidsl­iv.

Ewa var inspireran­de och öppnade nya världar för oss vänner, hon var kreativ inom många områden som matlagning, kläder, textilskap­ande, heminredni­ng och odling.

Ewa hade en omfattande allmänbild­ning, läste mycket, alltid nyfiken. Vi har alla minnen av henne hemma hos oss, växter, stenar, böcker och annat som vi inspirerat­s till av henne. Hon var omtänksam och generös och hennes dörrar stod alltid öppna för oss. EWA FICK KÄMPA under de senaste 10-15 åren med svår sjukdom men tack vare sin okuvliga vilja kunde hon ändå fortsätta med sina intressen. Hon hade en stark integritet som hjälpte henne att ta sig igenom svårighete­r.

Vi minns henne som en varm, levande och trofast vän in i det sista. Marianne Ahlbäck

Ingrid Boardy Ebba Holmberg Marie-Louise Lindberg

Mia Lindgren

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden