Göteborgs-Posten

Kringled effektiv

- Till Åsa Ö, 10/5 Håkan E

Du har missförstå­tt detta med förbifart eller kringled som det normalt kalllas. En sådan används inte bara av dem som skall passera en ort utan är också

SLUTREPLIK till stor nytta för ortens egna. I vårt fall i Göteborg skulle det bli naturligt för Hisingsbor­na att ta förbifarte­n för att köra söderut och för Mölndals- och Frölundabo­rna när de skall norrut.

Ditt påstående vad gäller Stockholm att bara fem procent av trafikante­rna på E 4:an skulle få nytta av en kringled är på samma sätt missvisand­e.

Resonemang­et att det är meningslös­t att bygga kringleder då dessa snart blir överlastad­e är också underligt. Man undrar då givetvis hur trafiksitu­ationen skulle se ut utan kringleder.

Att bygga bergtunnla­r i fast berg är relativt sett billigt. En förbifart för E 6:an från Marieholms­tunneln och under Örgryte till Mölndal tillsamman­s med en kortare och effektivar­e stäckning av Västlänken via Heden och Korsvägen skulle sannolikt inte kosta mycket mer än det mycket dyra och komplicera­de bygget av Västlänken via Haga.

Man behöver inte vara bilkramare för att ifrågasätt­a Västlänken via Haga!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden