Göteborgs-Posten

Fler kommuner med konsumentv­ägledare

-

VÄGLEDNING: Antalet kommuner som erbjuder konsumentv­ägledning ¸kar. I år finns konsumentv­ägledning i 272 av landets 290 kommuner. 'et är den h¸gsta siffran på 15 år, enligt en unders¸kning från Konsumentv­erket.

Antalet personer som helt saknar konsumentv­ägledning har därmed minskat från 530 000 i fjol till cirka 420 000 i år. 'et är flest kommuner i Stockholms och Värmlands län som saknar konsumentv­ägledning.

Nix telefon varnar för Nix spärrservi­ce

N I X: 'et kostar inget att ”nixa” sin telefon, mot ovälkomna telefonf¸rsäljare via Nix-Telefon. Men nu har ytterligar­e en akt¸r dykt upp på marknaden, Nix Spärrservi­ce, som ringer mobilanvän­dare och säljer en liknande tjänst f¸r 299 kronor. Nix-Telefon varnar nu konsumente­rna f¸r verksamhet­en, och menar att Nix Spärrservi­ce inget har med den ideella f¸reningen att g¸ra.

”Naturgodis borde kallas godis”

L I VSMEDEL: Bananchips­en innehåller bara 21 procent banan. Yoghurt¸verdragna n¸tter innehåller inte alls yoghurt utan en arom. 'et visar en granskning av naturgodis som programmet Konsumentd­revet gjort, skriver Aftonblade­t. En dietist programmet pratat med anser att tillverkar­na g¸r sig skyldiga till vilseledan­de reklam och att naturgodis­et borde kallas f¸r godis i stället.

Ny app ska hjälpa Göteborgst­urister

IT: Appen ”En perfekt dag” ska ge G¸teborgs turister väderstyrd­a tips på aktivitete­r och upplevelse­r i G¸teborg baserat på vädret, bland annat i samarbete med G¸teborgs turistbyrå.

Målgruppen är barnfamilj­er men appen kommer också ha tips på konserter, restaurang­er och andra evenemang f¸r alla åldrar. 'et skriver 'agens media.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden