Göteborgs-Posten

Amazing Man är hemmahoppe­t

-

Amazing Man får ikläda sig rollen som ett stort hemmahopp i Kungapokal­en. Årsdebuten var riktigt bra och på torsdag lottades han i ett lämpligt kvalheat.

– Hästen var bättre än jag vågat tro i årsdebuten. Öppet startspår var en förutsättn­ing i kvalet och det fick vi också. Jag tror inte han är långt ifrån Kriteriefo­rmen. Jag tror mycket på Amazing Man då det mesta ser bra ut. Vi hamnade i ett lämpligt heat, säger Veijo Heiskanen.

Och detta innebär förstås att jag inte krånglar till det i mina spelförsla­g. Bara spika!

44 hingstar kvalar för en plats i Kungapokal­en. 46 ston skall försöka ta sig hela vägen till Drottninge­ns Pokal. Läge för bra sport! Solvato blev fyra i Copenhagen Cup. – Jag var efter omständigh­eterna nöjd med hans prestation. Hade 1.10,4 sista tusen. Banan var inte bra efter regnet och aktionen flöt inte perfekt, resonerar Veijo. Om närmaste planerna? – Han skall ut i Algot Scotts minne på Åby 28 maj. Sedan är vi inbjudna och har en plats reserverad i Oslo Grand Prix om jag vill vara med. Det mesta talar för att jag kommer att tacka ja till inbjudan, avslutar Veijo.

Rolex Bigi är nästan ett hemmahopp han också. Ägd i Kullavik (KB Capulus Horses) som han är. Den här hästen kan vara en språngbräd­a in i översta eliten för Anders Svanstedt.

Defi’s Victory är obesegrad efter fyra starter. 4-åringen ser ut som en kanon och bara vinner. Åbyhästen kördes första gången av Stefan Söderkvist i V4-lopp i Halmstad i måndags.

– Vi siktar lugnt framåt. Han står kvar i Derbyt och är även anmäld i Premiechan­sen. Allt han ev. tjänar i Derbyt dubbleras, myser Åbyamatöre­n Christer Otterström.

Chansen finns!

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden