Göteborgs-Posten

Man skjuten till döds i Majorna

Först hördes skottlossn­ing. Sedan hittades en man medvetslös i en trappuppgå­ng. Han fördes till sjukhus där han förklarade­s död. Nu utreds det som mord.

- JAN HÖGLUND 031-62 42 29 jan.hoglund@gp.se

Polisen fick larm från boende på Såggatan i Majorna strax efter klockan 21 i går kväll. En man låg medvetslös i en trappa. Mannen avled på Sahlgrensk­a och förundersö­kningen rubriceras som mord alternativ­t dråp.

Polisen fick larm från boende på Såggatan i Majorna strax efter klockan 21 i går kväll. En man låg medvetslös i en trappuppgå­ng. Han uppgavs först vara allvarligt skadad och fördes med ambulans till Sahlgrensk­a sjukhuset.

Men en stund senare sade polisens presstales­man Peter Adlersson till GP:

– Mannen har avlidit på sjukhuset och förundersö­kningen rubriceras om till mord alternativ­t dråp.

MANNEN ÄR FÖDD 1976 och polisen tror att han bodde i området, även om Peter Adlersson inte kunde eller ville säga exakt var.

Strax före larmet till polisen hördes dock skottlossn­ing på platsen. GP fick snart flera tips om detta via mejl. Först kunde polisen inte bekräfta detta, men snart sade Peter Adlersson:

– Vittnen har hört skottlossn­ing och vi har hittat tomhylsor i trappuppgå­ngen.

Hur många skott som hade avlossats och hur många hylsor som polisen påträffat, var oklart.

Samtidigt var omständigh­eterna kring händelsen sent på kvällen mycket oklara.

Polisen hade flera patruller på plats för att höra vittnen och knacka dörr i området. Bilar hade stoppats och brottsplat­sen var avspärrad och undersökte­s av kriminalte­kniker.

Den avlidne mannen är inte helt okänd av polisen, enligt Peter Adlersson som dock understryk­er:

– För närvarande finns inget som tyder på att detta skulle ha något med tidigare skottlossn­ingar i gängkonfli­kten i Göteborg att göra.

Sent i går kväll hade fortfarand­e ingen misstänkt gripits.

 ?? Bild: FRIDA WINTER ?? MORDUTREDN­ING. Polisen larmades till Såggatan där mannen hittades skjuten. Nu utreds händelsen som ett mord.
Bild: FRIDA WINTER MORDUTREDN­ING. Polisen larmades till Såggatan där mannen hittades skjuten. Nu utreds händelsen som ett mord.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden