Göteborgs-Posten

FICK REVANSCH

- Text Tobias Jansson Åtvidaberg

Några minuter tidigare hade Häcken haft sin allra bästa möjlighet. Martin Ericsson hade helt fritt läge från straffområ­deslinjen, men lyckades missa målet med någon decimeter.

– Det där skulle absolut ha varit mål. Jag blev skitförban­nad – det blev ju helt vidöppet och jag kunde ha tagit det lugnt med en bredsida istället för att skjuta med vristen. Jag kom lite fel i steget där, säger han.

ÄVEN SIMON GUSTAFSSON hade ett par bra lägen – ett skott tätt utanför alldeles i inledninge­n, en nick precis över i slutet av första halvlek. Sedan fick han utgå med en ömmande höft.

”Jag tycker ändå att vi gjorde en bra bortamatch. Man kan inte räkna med att vi ska gå ut och spela champagnef­otboll hela tiden.”

MARTIN ERICSSON

Men Häcken skapade inte speciellt mycket – endast två avslutning­ar på mål är inte vad vi är vana vid från Hisingslag­et.

– Jag tycker ändå att vi gjorde en bra bortamatch. Man kan inte räkna med att vi ska gå ut och spela champagnef­otboll hela tiden. Åtvidaberg backade ju hem snabbt när vi fick bollen. Det var ändå vi som förde matchen nästan hela tiden, säger Martin Ericsson, och fortsätter:

– Men vi fick inte till det den sista tredjedele­n. Vi kom inte in bakom dem som vi ville. Vi tog oss inte igenom. Jag tycker ändå att vi har börjat den här säsongen riktigt bra och att vi håller på att bygga något som kan räcka långt. Och hade jag satt det där skottet skulle vi ha fått 1-0, då hade vad som helst kunnat hända … HÄCKENS TRÄNARE PETER Gerhardsso­n:

– Tidigare har effektivit­eten varit vår styrka – det var den inte i dag. Efter deras mål blev vårt spel för ostrukture­rat. Det blev för mycket kamp och för många bollar som slogs iväg på vinst och förlust.

 ?? Bilder: BENGT KJELLIN ?? vidaberg, som vann med 1–0 på hemmaplan.
Bilder: BENGT KJELLIN vidaberg, som vann med 1–0 på hemmaplan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden