Göteborgs-Posten

Göteborg får Fair-tradediplo­m

-

FA I R T R A D E: Inköpen av fair trade-märkta varor inom G¸teborgs stad har ¸kat och ligger nu rekordh¸gt. Varannan kopp kaffe och var tredje banan är etiskt märkt. I dag onsdag får Göteborg därför återigen ta emot diplomet som visar att man är en av Sveriges 62 fair trade-städer.

Rörigt med rörligt eller fast elavtal

ELPRISER: En genomgång av de senaste årens elpriser som Energimark­nadsinspek­tionens jämf¸relsesajt Elpriskoll­en har gjort visar att under st¸rre delen av 2008 och under 2011 till och med 2013 var r¸rligt elavtal billigare än ett avtal bundet i 1 år. Under åren 2009 och 2010 däremot var det bundna 1-årsavtalen billigast. (TT)

Återvinnin­g blir bytescentr­aler

ÅTERV I N N I N G: På lördag blir flera återvinnin­gscentrale­r i stället bytescentr­aler för en dag. Många kommunala återvinnin­gscentrale­r tar idag emot begagnade grejer som går vidare f¸r f¸rsäljning och återanvänd­ning, vilket är ett effektivt sätt att minska milj¸påverkan. Bytardagar arrangeras i Göteborg, Ale, Härryda, Kungsbacka, Kungälv, Lerum, M¸lndal, Partille, Stenungsun­d, Tj¸rn och Öckerö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden