Göteborgs-Posten

”Jag vill ju, som jag sagt tidigare, ha så många individuel­lt skickliga spelare som möjligt”

- EMMA LUKINS

INGA SPELARE FRÅN allsvenska­n kunde tas ut den här gången, på grund av att den svenska ligan spelas samma datum som landskampe­rna. Något som inte stört förbundska­ptenen nämnvärt.

– Önskan var så stark från Sef (Svensk Elitfotbol­l) att få lägga allsvenska matcher när vi har landskampe­r och jag tycker att man kan bjussa på det när önskan är så stark. I januari är vår önskan stark att få ta med spelare (till landslagst­urnéer). Man får välja sina strider och även om mitt jobb är att se till landslaget­s bästa så ska jag också se till svensk fotbolls bästa, säger Hamrén.

ERIK HAMRÉN Jag hoppas det kommer hända en hel del, säger Hamrén. YTTERBACKE­N MATTIAS JOHANSSON (Alkmaar) gör debut i A-landslagss­ammanhang, och mittfältar­en Sebastian Eriksson (Cagliari) får även han chansen i Hamréns trupp. Däremot saknas på nytt West Bromwichs mittback Jonas Olsson.

– I det fallet så känner ju jag Jonas styrkor, plus och minus, väldigt väl. Han var med i diskussion­en här också, men i det fallet så känner jag Rasmus (Bengtsson) lite mindre och tar chansen att titta på honom. Det innebär inte att Jonas inte är aktuell i höst, men jag valde Rasmus den här gången, säger Hamrén.

 ?? Bild: JANERIK HENRIKSSON ?? Förbundska­pten Erik Hamrén tycker det är olyckligt när så många startspela­re i blågult åker hiss nedåt i sina respektive ligor.
Bild: JANERIK HENRIKSSON Förbundska­pten Erik Hamrén tycker det är olyckligt när så många startspela­re i blågult åker hiss nedåt i sina respektive ligor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden