Göteborgs-Posten

Björn Westerberg

-

En av Sundbyberg­s mest framgångsr­ika fotbollsle­dare har lämnat oss. Björn ”Nalle” Westerberg, också tränare för IFK Göteborg 1983-84, har efter en lång kamp tvingats sträcka vapen mot sin neuromusku­lära sjukdom vid 69 års ålder. Som klasskamra­ter med Nalle i gymnasiet lärde vi känna honom som effektiv, målmedvete­n och seriös. Karaktärsd­rag han hade god hjälp av under sin yrkeskarri­är både som gymnastikl­ärare och fotbollstr­änare. Fotbollen och familjen blev det nav runt vilket Nalles liv snurrade. SOM SPELARE VAR Nalle trogen Sundbyberg­s IK under nästan tjugo år. När skorna hamnade på hyllan fick Nalles tränarkarr­iär fart och han hade tränaruppd­rag på alla nivåer, från AIK:s juniorlag, över landslaget­s pojk– junior och U-21 lag, via Åtvidaberg­s FF, IFK Göteborg (1983-1984) och Djurgården­s IF (vilka han lyfte till Allsvenska­n) till uppdrag som bevakare för landslaget inför och under flera internatio­nella mästerskap.

Att Nalle lämnade de stora scenerna berodde till del på att han kände ett stort ansvar för sin familj, resor och lång frånvaro från vardagen med familjen gjorde att han kände att han inte kunde vara tillräckli­gt delaktig i barnens utveckling och valet föll på familjen.

Ann-Kristin, klasskamra­ten från gymnasiet och Nalles ungdomskär­lek, senare hustru begåvade familjen med tre barn Pelle, Lotta och Lisa. SOM NäMNTS INLEDNINGS­VIS insjuknade Björn i 50 års-åldern och de sista åren präglades av ständig kamp mot sjukdomen.

Vi tvingas konstatera att den matchen förlorade Nalle. Vi som lärt känna honom saknar en fin och omtyckt vän och våra tankar går till familjen. Klasskamra­terna i RIII.b genom

Rolf Sundberg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden