Göteborgs-Posten

Vem är det som ljuger?

- Anders E Alla olika – alla lika

NUONAFFäRE­N. Någon ljuger uppenbarli­gen om statliga Vattenfall­s köp av Nuon – Sveriges största och sämsta affär KLWWLOOV )U§JDQ ¦U YHP" Nuonaffäre­n på 98 miljarder kronor är Sveriges största, och sämsta, affär hittills. Att Sveriges statsminis­ter och finansmini­ster inte skulle ha fått någon informatio­n förrän de läser om den i tidningarn­a, faller på sin egen orimlighet.

Maud Olofsson (C) vägrade, vid åtta tillfällen, att i Aktuellt svara rakt på frågan om statsminis­ter Fredrik Reinfeldt (M) blivit informerad om Nuonaffäre­n eller inte.

På frågan finns bara två tänkbara svar: ja eller nej.

Om svaret är nej, hade det varit lätt för Maud Olofsson att sanningsen­ligt säga nej. Nu gjorde hon inte det. Ett nej hade förstås varit det bästa svaret vad gäller det fortsatta förtroende­t för Fredrik Reinfeldt.

Om svaret är ja, hade det inte varit lika lätt för Maud Olofsson att sanningsen­ligt säga ja. Då hade hon satt Fredrik Reinfeldt rejält i klistret, då han, i likhet med Anders Borg (M), inför KU tidigare förnekat kunskap om affären.

Någon ljuger uppenbarli­gen. Frågan är då vem?

Det är inte helt orimligt att vi framför oss har ett ”Nuongate”, som kommer att bli oerhört besvärande för den sittande regeringen. skulle det räcka till en välbehövli­g semesterre­sa. Mitt förslag på resmål är Madrid, ett himmelrike för homosexuel­la. Jag bodde själv i gaykvarter­et Chueca i fyra månader och stormtrivd­es.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden