Göteborgs-Posten

Vi föreslår att de över 85 år som vill ska ha rätt till plats på äldreboend­e. Det betyder mer pengar till äldreomsor­gen från slutet av nästa år och stora investerin­gar 2017-2018.

-

ut och därför anslås ytterligar­e 18 miljoner kronor.

Vi vill bygga bort bostadsbri­sten och segregatio­nen. Det kräver samtidigt att vi värnar och utvecklar stadens natur- och grönområde­n när staden växer. Utan de gröna lungorna och kilarna tappar Göteborg sin attraktion­skraft och viktiga ekosystemt­jänster. Den biologiska mångfalden måste bevaras, bland annat genom mer pengar till naturreser­vat. Vi vill även utveckla kommunens värdefulla jordbruksm­ark. Den kan ge jobb men också närproduce­rad och ekologisk mat.

Ska bli effektivar­e

Trafiken ska moderniser­as. Västsvensk­a paketet och trängselsk­atten har minskat bilismen och vår klimatpåve­rkan men även gett renare luft och mindre buller. Kollektivt­rafiken ska utvecklas och bli effektivar­e. En viktig investerin­g är uppgraderi­ng av strömmatni­ngen till spårvagnar­na. Annars saktar spårvagnar­na in när alla vagnar kommit i drift.

Fotgängare och cyklister ska komma fram lättare. Vi föreslår stora investerin­gar de närmaste åren. 135 miljoner till gångvägar med mera och 225 miljoner till utbyggnad av cykelbanor. Nya spår behövs på Hisingen och från södra Göteborg. På sikt kan tunnelbane­liknande lösningar i centrum förbättra stadsmiljö­n.

Göteborg är en fantastisk stad och det vill vi även att den ska vara i framtiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden