Göteborgs-Posten

Sicura-bluffare dömda till fängelse

-

GÖTEBORG : Två kvinnor och tre män har dömts för sin medverkan i blufföreta­get Sicura. En 41-årig man får fängelse i två år och sex månader. En 34-årig huvudman är på flykt utomlands och häktad i sin frånvaro. 2010 började Sicura sin verksamhet vid Stigbergsl­iden. Som mest var företaget igång med ett 50-tal anställda som också fanns i lokaler i Borås och Malmö. Affärsidén var att via telefon sälja självriske­liminering­ar till företag. 5,2 miljoner kronor betalades in av uppemot 1 500 företag. Enligt tingsrätte­n har verksamhet­en ”i sin helhet varit oseriös”. De övriga fyra som döms i Sicura-målet får villkorlig­a domar.

Kvinnor med barn får sämre lön

STOCKHOLM: Högskoleut­bildade kvinnor som har barn får oftare arbetsuppg­ifter och lön som inte motsvarar deras kompetens, visar en svensk studie av 43 646 akademiker födda på 1970-talet, skriver Metro.

För män verkar det snarare ses som positivt att ha barn. Studien visar till exempel att det bland jurister är en fördel för män att ha barn. (TT)

Slopat rut ska betala FI:s politik

STOCKHOLM: Höjda skatter och avskaffade rot- och rut-avdrag ska finansiera Feministis­kt initiativs politik som bland annat innebär kortare arbetstid, fri förskola och gratis kollektivt­rafik, skriver Expressen. Men en kortare arbetstid behöver inte finansiera­s, enligt FI:s Gudrun Schyman och partiets ekonom Kenneth Hermele. Dessutom vill FI ha en finansskat­t. (TT)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden