Göteborgs-Posten

Är stolt över bloggen

- MagnUs VasELL

namn: jadeleine BerggrenK ålder: cyller N9 •r i juniK Bor: f Centrala döte org Slutar: dymnasiet om n•gra veckorK pedan lir det nog universite­tetK Vill jobba som: mo-konsultK Gillar: pminkK Tycker om att göra mig finK

Stolt över: jin logg där jag skriver om livet i stort och sm•ttK

om tio år: ear jag förhoppnin­gsvis provat p• proffslive­t samt har bjoch sj-medaljK

Punkt igen. Nu är det fokus på SM som gäller. Ett bra resultat öppnar för landslaget som i förlängnin­gen öppnar för både EM och VM.

– Det är klart att jag siktar dit. Drömmen är att en dag få prova på livet som proffs. Men den marknaden är i dag väldigt liten. Överlag finns fortfarand­e många fördomar om kampsporte­r. Jag gör vad jag kan för att ändra på den bilden. Som att få media att intressera sig, säger hon med klurigt leende och berättar att hon på gymnasiet, samhällspr­ogrammet/media, har gjort en uppmärksam­mad film om sporten. att DEt BLEV kickboxnin­g var som mycket annat i livet … en slump.

– Jag satt hemma i tv-soffan med min pappa och tittade på MMAboxning. Gud, vad häftigt, sa jag. Ska du inte testa, undrade han. Det blev kickboxnin­g. Och tränaren som en gång tvivlade gör det inte längre.

– Madde kan i princip gå så långt som hon vill. Det hon förlorar i räckvidd tar hon igen med hjärnan. Hon är viljestark och smart. Jag brukar säga att hon spelar schack med motståndar­na, säger Jonas Jensen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden