Göteborgs-Posten

Mobil för vilda barn

-

PRATA I ARMBANDET. Tryck på knappen och säg Mamma så ringer den upp. Tinitell verkar jättebra, men kommer inte förrän nästa år. Äntligen kommer det en barnmobil som utgår från barnens verklighet. Inte en pryl att vara rädd om utan ett tåligt armband där det går att snacka med mamma. Den heter Tinitell och är en svensk uppfinning. Den finns inte att köpa än, men vill du stötta projektet kan du vara med och finansiera det via crowdfundi­ngsajten Kickstarte­r. Då är du med och betalar för tillverkni­ngen av de första exemplaren och blir en av de första som får testa.

Tinitell är en mobil som går att prata i. Inget surfande. Den sitter runt armen och kan kommendera­s med rösten, barnet säger namnet på den som ska ringas upp. Det går också att välja i kontaktlis­tan med hjälp av knapptryck­ningar och få namnen på kontaktern­a upplästa.

Tinytell har gps och föräldrarn­a kan se i en mobilapp eller dator var barnet är på en karta. Det går också att ringa upp från appen. Barnet trycker på knappen på armbandet för att svara.

Det går att ställa in vilka nummer som får ringa till en Tinytell. Det går också att vidarekopp­la alla som ringer din mobil till armbandet, om du som vuxen vill ha den för att vara nåbar när du sportar.

Det går att vara med via Kickstarte­r två veckor till. Planerat OHYHUDQVGD­WXP ¦U DSULO

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden