Göteborgs-Posten

Ny VD klar till Nordens ark

- LISA HENRICSON

BOHUSLÄN: I augusti tillträder Mats Höggren som VD för Nordens ark. Han kommer senast från Kolmårdens djurpark där han arbetat som zoologisk chef. Nordens ark fick återuppta rekryterin­gsprocesse­n i januari då förra värvet Pernilla Thalin valt att hoppa av innan hon tillträtt.

Mats Höggren ser fram emot att ge utrotnings­hotade arter en framtid. Vice VD blir Nordens arks nuvarande driftchef Linnéa Johansson.

Ni söker rektorer till tre skolor via kampanjen #Vår rektor på sociala medier som facebook och twitter. Varför? – Vi såg det som en möjlighet att få lite uppmärksam­het kring rekryterin­gen och kanske få fler sökande. Det är ganska stor konkurrens mellan kranskommu­nerna när det gäller rektorer. Samtidigt testar vi att involvera elever och personal mer och det är intressant att se vad det ger för effekter.

På vilket sätt har ni involverat elever och lärare i rekryterin­gsprocesse­n? – Vi söker rektorer till Fritslasko­lan, Örbyskolan och Marks gymnasium och skapade en rekryterin­gsgrupp för varje

Vad har eleverna för krav då? – Det positiva är att de söker samma kvaliteter som vi. De vill också ha en rektor som är rak och tydlig, rättvis, som värnar om elever och personals bästa och har koll på verksamhet­en.

Vad tror ni att det ger för fördelar att personal och elever får vara med i processen? – Vi vill att de som söker ska få en så bra bild som möjligt av skolan och då tror jag att det här hjälper till. Sedan blir personalen också mer delaktig i den egna verksamhet­en och det är viktigt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden