Göteborgs-Posten

Turkiet inte Walid Attas slutstatio­n

- LINUS PETTERSSON

FOTBOLL Från BK Häcken via Genclerbir­ligi till de finaste arenorna. Walid Atta drömmer stort. – Jag vill se hur långt jag kan gå, säger han.

Walid Atta har hamnat lite i kläm.

Sedan mittbacken lämnade BK Häcken i slutet av april har han blivit en fotbollssp­elare som inte spelar fotboll.

Övergången till turkiska Genclerbir­ligi är visserlige­n färdigstäl­ld. Och treårskont­raktet är underteckn­at. Men spelklar för sin nya klubb blir han inte förrän övergångsf­önstret öppnar i sommar. SÅ HUR FORMAR 28-åringen egentligen sina dagar just nu?

– Jag bygger upp mig hos Simon Bakkioui i Halmstad. Han brukar träna många allsvenska spelare. Jag kör varje dag. Tränar fys, men kör också en del teknik.

Äventyret han förbereder sig för inleds så smått om drygt två veckor. Då packar Walid Atta väskan och tar flyget till Turkiet.

Han är förväntans­full, spänd, men framförall­t stark.

Meniskskad­an han brottades med under försäsonge­n, och som gjorde att han inte kunde spela någon allsvensk match i år, har läkt.

Walid Atta är redo för nästa steg i karriären.

– Att komma utomlands har varit min ambition. Jag behöver lämna allsvenska­n, få en ny utmaning, säger han. KLUBBEN HAN SKA ansluta till är för närvarande åtta i den turkiska högstaliga­n.

I laget finns bland andra de tidigare BK Häckenspel­arna Mervan Celik och Mostapha El Kabir. Och av det Walid Atta har hört ska mycket vara likt den holländska storklubbe­n Ajax. En bra organisati­on med en utmärkt språngbräd­a till större uppgifter.

Stämmer beskrivnin­gen lovar det gott för Walid Atta.

Genclerbir­ligi är nämligen inte tänkt att bli hans slutdestin­ation. Han vill vidare till ännu större scener.

– Jag har absolut ytterligar­e mål och vill verkligen se hur långt jag kan gå. Klubben har visat att de tror på mig och nu åker jag ner dit för att leverera.

På väg till Turkiet lämnar han ett aningen sargat BK Häcken bakom sig. Laget har kämpat med att hitta den allsvenska toppformen och bara lyckats plocka åtta poäng på de sju första matcherna.

– Det är klart att det inte känns roligt att lämna Häcken när de har fått en så dålig start. Men säsongen är lång och jag tror att de kommer igen. Det finns många poäng att spela om, säger Atta som dock bara kommer bära med sig goda minnen från tiden i den gulsvarta tröjan.

Totalt blev det 26 allsvenska matcher under hans årslånga sejour i klubben.

– Jag har Häcken att tacka för mycket. De har gett mig chansen att ta steget ut. Det uppskattar jag.

– Ett extra tack måste jag rikta till Peter Gerhardsso­n som jag tycker är Sveriges bästa tränare. Han har betytt mycket för mig och min utveckling. Kan du tänka dig att återvända till klubben någon gång?

– Varför inte.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden