Göteborgs-Posten

HEM GULDET Fakta: Eskil Kinneberg

- MAGNUS VASELL

mig om jag kommer fel. Då är bara att börja om – och springa fortare.

På frågan om vad som är orienterin­gens innersta väsen, svarar han:

– För mig är det att vara fokuserad. Att under cirka 1,5 timme fullständi­gt bli ett med det jag håller på med. Det är nästan så att jag är helt borta när jag kommer tillbaka, ibland kan jag komma i mål och få frågan hur jag sprungit eller hur jag har lagt upp loppet. I regel minns jag inte, jag har haft fullt upp med att hålla fokus och springa, säger han med ett skratt. TIOMILA TILL HELGEN är årets höjdare inom orienterin­gen. Stafetten avverkas av tio löpare där sträckorna är mellan sju och 17 kilometer. De första löparna ger sig iväg vid skymningen på lördag och de sista springer ut vid sextiden på morgonen.

– Det blir nog inte så mycket sömn. Dels kommer jag nog att ligga och hålla koll på resultaten, dels måste jag upp och käka Gör: Studerar och orienterar. Uppväxt: Utanför Oslo. Fördelen med att fylla år den 17 maj: Då flaggar hela Norge för mig. Bor: I Göteborg. Sambo: Lisa Risby, även hon framgångsr­ik orienterar­e.

Kopplar av med: Film – och att studera orienterin­gskartor.

Skulle springa Göteborgsv­arvet på: Runt 1.10 tror jag. Har varit på gång, men orienterin­gen har kommit emellan.

Favoritlag i fotboll: IFK Göteborg, förstås, Det är ju mina klubbkamra­ter. frukost vid tretiden. Gröt blir det, säger Eskil Kinneberg. FÖR TVÅ ÅR sedan slutade IFK Göteborgs förstalag trea i tiomila och i fjol blev det en sjätteplat­s.

– I år har vi ett så bra lag att vi kan sikta högre med god möjlighet att komma bland topp tre. Går allt bra kan vi bärga guldet.

Även klubben Göteborg-Majorna har fint utgångsläg­e för att göra bra ifrån sig på Tiomila – speciellt på damsidan där man har en andraplats från i fjol att försvara.

– Det känns som om allt fler i Göteborgso­mrådet får upp ögonen för orienterin­g. Det kommer allt fler lovande löpare, både på herroch damsidan.

Nästa större tävling för den norske orienterar­en är ”för-VM” som avgörs i både Norge och Sverige (norra Bohuslän) i början av juni.

– Ett bra tillfälle att mäta sig med de allra bästa, säger han.

 ?? Bild: PER WAHLBERG ??
Bild: PER WAHLBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden