Göteborgs-Posten

Chans att säkra viktig etappseger

- PÄR FROSTFELDT

SEGLING:

VOLVO OCEAN RACE Martin Strömberg och de andra ombord på Dongfeng har kommit tillbaka starkt efter mastbrotte­t på den förra etappen. Men det är jämnt i täten när målgången närmar sig i Newport. – Vi har kunnat se fyra av de andra båtarna, säger den svenske vaktkapten­en.

I dag beräknas båtarna i Volvo Ocean Race nå målet för den sjätte etappen i Newport, Rhode Island i USA. Martin Strömbergs Dongfeng Race Team har haft ledningen sedan i lördags och har chans att säkra en viktig etappseger.

– Vi har ju lett en stor del av etappen, men det är rätt tajt. Vi har kunnat se fyra av de andra båtarna. Nu tror jag att vi kan skymta en, berättar en nyvaken Martin Strömberg för GP via satellitte­lefon. DELSTRÄCKA­N STARTADE I Brasilien den 19 april och nu har fältet seglat norrut i Atlanten.

– Att vi överhuvudt­aget kom till start efter mastbrotte­t på förra etappen gjorde att vi hade en positiv känsla redan från start. Den

MOT MÅLET. känslan har vi lyckats behålla ombord, säger Martin Strömberg.

– Jag ska väl inte säga att etappen har varit enkel, men det har ändå varit lite jämnare väderförhå­llanden än vad vi har varit vana vid. I GÅR KVÄLL hade Dongfeng en knapp sjömils ledning före tvåan Abu Dhabi och 90 sjömil kvar till mål. Att kunna sno åt sig en etappseger är viktigt för Dongfeng som jagar Abu Dhabi i den totala poängställ­ningen. Och Strömberg ser fram emot att få fast mark under fötterna.

– Det ska bli skönt att få komma i land och träffa lite andra människor än besättning­en. Och förhoppnin­gsvis få fira en etappseger.

 ??  ?? Dongfeng och Martin Strömberg kommer att nå fram till etappmålet i Newport i dag.
Dongfeng och Martin Strömberg kommer att nå fram till etappmålet i Newport i dag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden