Göteborgs-Posten

Bättre app för parkering i stan

-

BIL Som vi har väntat. Nu finns äntligen en ny app för parkering i Göteborg. Den är befriande enkel jämfört med den förra.

Att parkera med en app är mycket smidigt. Du behöver inte mynt eller sedlar. Du behöver inte lägga något kvitto i framrutan. Du behöver inte betala för längre tid än du verkligen använder p-platsen. Du behöver inte bli bötfälld för att ditt ärende tog längre tid än du trodde eller för att du glömde tiden.

Med den nya appen behöver du inte heller springa fram till parkerings­automaten och kolla vilken kod som ska användas. Appen vet var du är och har koll på koderna. DEN TIDIGARE APPEN var besvärande dålig. Det krävdes flera tryck för att sätta igång en parkering. Och fast jag använde den ganska mycket var jag aldrig riktigt säker på att jag gjorde rätt. Varje gång jag skulle parkera var det samma känsla av att ”hjälp hur var det nu man skulle göra?”

Den nya appen är snyggare och enklare och det finns ingen tvekan om vad du ska trycka på och vad de olika knapparna betyder.

Den gör vad den ska och fungerar bara. I alla fall på min iphone. På android förstod jag att folk hade

KOLL PÅ P-TIDEN. haft problem att logga in när appen släpptes i tisdags.

Jag loggade in med det lösenord och användarna­mn jag använt tidigare. Det fungerade och appen visar min förra parkering i historiken. Sajten dinparkeri­ng.se funkar fortfarand­e, men det går nu också att starta ett konto och registrera sitt kreditkort inifrån appen. ATT BETALA FÖR parkering är ju inte kul men det blir betydligt trevligare när man slipper svära över att det är krångligt att betala. Jag som både tappat kreditkort på golvet i p-hus och glömt det i maskinen på gatan tycker också det här känns mycket tryggare. ( Jo, jag fick tillbaka korten båda gånger, de flesta människor är hederliga).

Den här appen gäller Göteborgs stads parkerings­platser. Det finns andra parkerings­bolag som har andra appar, till exempel Easy Park som används i Mölndal.

Det går att vara ansluten till flera system och plocka fram den app som gäller.

 ??  ?? Nya appen för att betala för parkering i Göteborg är enkel och ger full koll på vad det kostar. Tidigare parkeringa­r sparas.
Nya appen för att betala för parkering i Göteborg är enkel och ger full koll på vad det kostar. Tidigare parkeringa­r sparas.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden