Göteborgs-Posten

EXTREMT TRYCK EFTER HÅKAN-BILJETTERN­A

- ADAM SAMARA

Två utsålda Ullevispel­ningar. På tre timmar. ”Jag har faktiskt aldrig varit med om något liknande”, säger Kristofer Åkesson på Live Nation som är arrangör.

MUSIK 180 000 personer. Så många köade i går på Ticnets sajt för en Håkan Hellström-biljett till sommarens båda Ullevispel­ningar. – Jag visste att Håkan var populär, men detta är helt överväldig­ande, säger Kristofer Åkesson på Live Nation.

Två utsålda Ullevispel­ningar. 130 000 sålda biljetter. På knappt tre timmar. Aldrig har det varit sådant tryck efter en svensk artist som när Håkan Hellström i går släppte sina konsertbil­jetter till Ullevi, först till lördagens spelning den 4 juni och därefter till den extrainsat­ta konserten dagen efter.

Även utanför Scandinavi­um ringlade vid lunchtid på lördagen ett led av förväntasf­ulla människor. Långt ner mot Svenska Mässan och i riktning bort mot Korsvägen trotsade människor oktoberkyl­an och köade för att köpa Håkanbilje­tter.

Vissa stod, andra hade med sig klappstola­r eller satt, som Michaela Rosenqvist och Olivia Viklund, på en filt på marken. De hade lyckats få allra första plats i kön. Vad säger ni till de som tycker att ni är lite galna som sitter här?

– Innan jag började lyssna på Håkan hade jag kanske tyckt likadant, men när man väl gör det blir man fast, säger Olivia Viklund.

– En helt unik känsla, fyller Michaela Rosenqvist i.

Och så känner man hos arrangören Live Nation också. Visst brukar det vara tryck när man släpper billetter till Bruce Springstee­n, men detta är något annat.

– Håkan Hellström upphör inte att förvåna. Jag har faktiskt aldrig varit med om något likande, säger Kristofer Åkesson på Live Nation och berättar att de snabbt tog beslutet om en extrakonse­rt, men dementerar uppgiftern­a om att det även planeras en tredje Håkankonse­rt.

– Det är inget vi funderar på. I vår värld är två Ullevikons­erter stort nog. DET VAR ALLTSÅ ett otroligt tryck efter biljetter i går och väntetiden på Ticnets hemsida var redan från start över 60 minuter. ”Hade det varit en fysisk kö hade den slingrat sig hela vägen från Ullevi till Lerum och tillbaka!” skrev biljettför­etaget på sin sajt.

Som vid alla stora släpp växte också frustratio­nen hos dem som inte lyckades köpa några biljetter, eller som rent av blev utkastade ut systemet efter lång tids köande. Ett tag svämmade Ticnets Facebookss­ida närmast över av irriterade kommentare­r.

”Det här är ett väldigt O-T-Y-D-L-IG-T kösystem! Hade nästan föredragit stå nånstans vid Partille eller nåt och vänta...”

”Kommit fram till köp 4 gånger och kastats ut lika många och fått börja om i kön igen! ALLVARLIGT!!! Skitsida.”

”Snälla, bygg system som klarar av lasten.”

”Efter så många år och så många stora släpp har Ni fortfarand­e inte lärt Er hur man sätter upp en vettig lastbalans­ering på Era servrar! Suck!!!”

Vid 13.15-tiden i går beklagade Ticnet problemen men uppmanade folk att ligga på och fortsätta försöka.

”Det finns fortfarand­e ett fåtal biljetter kvar så fortsätt försök. Beklagar att några haft problem men det är fortfarand­e närmare 100 000 i kö men det finns fortfarand­e chans att få biljett.”

Även Kristofer Åkesson på Live Nation beklagar biljettstr­ulet, men försvarar samtidigt Ticnets agerande.

– När trycket blir så här stort kommer vissa inte att kunna köpa någon biljett. Det spelar ingen roll hur väl förberedda man är på Ticnet .

Ullevis maxkapacit­et vid konserter beräknas till 75 000 personer. Arenans nuvarande publikreko­rd på 69 349 personer satte Håkan Hellström förra året. Exakt hur många biljetter som såldes under lördagen vill Live Nation inte berätta.

 ?? Bild: FRIDA WINTER ?? 150 000? Ja, så många kan det kanske bli som ser Håkan i sommar.
Bild: FRIDA WINTER 150 000? Ja, så många kan det kanske bli som ser Håkan i sommar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden