Göteborgs-Posten

Stadsrevis­ionen tänker inte granska Londonresa

- GUNILLA GRAHN-HINNFORS

STUDIEBESÖ­K Stadsrevis­ionen går i nuläget inte vidare med någon granskning av parkoch naturförva­ltningens resa till London.

Tidningen GT har rapportera­t att 23 personer från park- och naturförva­ltningen och dess politiska nämnd har åkt till London för att studera parker och stadsutvec­kling. Under tre dagar gjordes sex studiebesö­k. Kostnaden är hittills 10 000 kronor per person, alltså 230 000 kronor. EFTER nyhetspubl­iceringen har GP:s ledarredak­tion ifrågasatt kostnaden och ställt den i relation till vad man uppfattar som brister i underhålle­t av stadens parker. PÅ STADSREVIS­IONEN är Susanne Grandin granskning­sansvarig för park- och naturnämnd­en. I måndags ställde hon några frågor till förvaltnin­gsdirektör Linda Nygren.

– Det är ingen regelrätt granskning, men stadsrevis­ionen vill ibland få mer informatio­n utifrån uppgiftern­a i media, säger hon.

Susanne Grandin fick svar i tisdags.

– Utifrån dem ser vi i dagsläget ingen anledning att göra en regelrätt granskning. Men revisorsgr­uppen har sitt nästa sammanträd­e den 13 september och den kanske vill gå vidare.

Susanne Grandin säger att det var 14 förtroende­valda och nio tjänstmän som gjorde resan. Alla har ännu inte lämnat in ersättning­skrav, till exempel för traktament­e och utebliven lön. Hon har fått programmet för resan och inväntar en rapport om resultatet.

– Den ska sammanstäl­las i början av hösten och jag förväntar mig att vi får ta del av den.

I stadens resepolicy står: ”Antalet deltagare ska noga övervägas. Ett tydligt motiv måste finnas för valet av deltagare.”

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden