Göteborgs-Posten

Fakta: PRO Alingsås

- MARTINA LILJEDAHL

VÄLKOMNAR ALLA. Nolhagavec­kan. är välkomna till Nolhagavec­kan har kontakt tagits med ungdomsråd­et som kommer vara med. Enligt Bertil Jonsson har medlemmarn­a visat stort engagemang. Friskis och svettis hörde av sig nu i dagarna och ställer upp med olika aktivitete­r i parken under tisdagen då temat är hälsa. DAGEN KOMMER ATT innehålla allt från ett seminarium om Medelhavsv­äxter för hälsa och skönhet till ett seminarium med Barbro Westerholm, tidigare generaldir­ektör för Socialstyr­elsen, som ska diskutera samhällets insatser för hälsa. Anders Hansson ska dessutom Har 1 200 medlemmar. Bildades 1941, som andra distriktet i Sverige efter Göteborg. Året efter bildades riksorgani­sationen.

Har tidigare i år firat 75-års jubileum med stor fest och har för närvarande en utställnin­g på Brunnsgård­en om PRO:s röst genom tiden och i framtiden.

Firar nu vidare med Nolhagavec­kan - en seminariev­ecka på Nolhaga slott med temadagar om pensioner, boende, hälsa, kultur samt demokrati och inflytande.

Programmet finns på: pro.se/ alingsas prata om kultur och Kristina Grapenholm om mänskliga rättighete­r. UNDER ONSDAGENS BOENDETEMA kommer bland annat involverad­e från Peab, Chalmers och en arkitektfi­rma att presentera HSB Living - ett pågående forsknings­labb om framtidens boende i Göteborg som studenter och forskare bor mitt upp i. Under torsdagens kulturtema får deltagarna höra om människans behov av kultur och regionens samt kommunens kulturplan­er diskuteras.

 ?? Bild: MARTINA LILJEDAHL ?? Lisbeth Axelsson Lindh och Bertil Jonsson från PRO Alingsås hoppas på många besökare under
Bild: MARTINA LILJEDAHL Lisbeth Axelsson Lindh och Bertil Jonsson från PRO Alingsås hoppas på många besökare under

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden