Göteborgs-Posten

Kroatiskt brödraguld – och norsk medalj

-

RODD: Delad glädje är dubbel glädje heter det ju. Förmodlige­n är den ännu större när paret som delar lyckan är syskon.

Den kroatiska brödraduon Valent och Martin Sinkovic – 28 respektive 26 år gamla – tog sig förbi Litauen och vann guld i roddens dubbelscul­ler. Norge tog sin första OS-medalj i Rio, ett brons, genom Kjetil Borch och Olaf Tufte.

I damernas dubbelscul­ler blev det ett fjärde OS-silver för 40-åriga brittiskan Katherine Grainger. Hon och partnern Victoria ThornleWy ledde i stort sett hela loppet men blev omrodda av polskorna Natalia Madaj och Magdalena Fularczyk-Kozlowska. Grainger slutade tvåa i Sydney 2000, Aten 2004 och Peking 2008 innan hon fick sitt guld i London 2012 – då tillsamman­s med Anna Watkins. (TT) JUDO: Den fjärdeseed­ade Martin Pacek inte vidare till åttondelsf­inal i OS. Han förlorade mot sydkorean Cho Gu-Ham. – Jag är otroligt besviken. Jag har tränat för det här i sex år. Men man vet någonstans att det här kan hända. På ett OS vill man vara som bäst och hela sommaren har det känts bra, säger Pacek.

Pacek var den siste svenske judokan i OS i Rio. Hans bror Robin och Mia Hermansson förlorade också i första omgången. Marcus Nyman föll i en av bronsmatch­erna i 90-kilosklass­en under onsdagen. (TT) tog sig

Pacek ut direkt: ”Jag är otroligt besviken”

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden