Göteborgs-Posten

Stor revanschlu­sta i Blåvitt-lägret

- PHILIP TROLLÉR

FOTBOLL: IFK GÖTEBORG Förlust 1–3 mot Djurgården efter flera individuel­la misstag. Nu ska Falkenberg falla offer för den blåvita revanschlu­sten. – Vi ska vara förbannade på insatsen senast och ta med oss det som en extra motivation och energi till den här matchen, säger Tobias Hysén.

Efter bragden i Europa Leaguekval­et borta mot HJK Helsingfor­s åkte Blåvitt till Stockholm och mötet med Djurgården i måndags. Trots ledning slutade matchen med förlust 1–3 efter att göteborgar­na bjudit på flera individuel­la misstag. Och det är ett laddat Blåvitt som kommer till kvällens hemmamöte med Falkenberg på Gamla Ullevi.

– Vi är ofattbart revanschsu­gna. Det som hände i Stockholm, efter en bra inledning, är vi självklart inte nöjda med, säger tränare Jörgen Lennartsso­n. FÖRLUSTEN VAR DEN första för IFK Göteborg i allsvenska­n sedan debaclet mot Östersund den 15 maj. PÅ EGEN HAND. Men att nederlaget mot Djurgården skulle ha med det tuffa spel-schemat som Blåvitt har haft under sommaren tror inte Jörgen Lennartsso­n.

– Nej, möjligen att vi i den andra halvleken tappade lite i fräschhet och i vårt beslutsfat­tande på planen. Men vi ska klara av det. Vi ska inte skylla på det.

I kväll väntar tabelljumb­on, som så här långt bara har mäktat med två segrar på 17 matcher och som närmast kommer från en storförlus­t mot Jönköping Södra med 0–5. Men IFK-tränaren räknar med en tuff drabbning.

– Ett lag som förlorar stort brukar oftast matchen efter göra en betydligt bättre insats.

Tobias Hysén, Gustav Engvall och Mikael Boman körde alla vid sidan av övriga på gårdagens träning. Engvall missar matchen - men de andra två anfallarna är redo för spel.

– Vi ska vara förbannade på insatsen och ta med oss det som en extra motivation och energi till den här matchen, säger Tobias Hysén, som fortfarand­e dras med en ömmande höft.

Anfallsstj­ärnan har på grund av skadekänni­ngar och tillökning i familjen missat både tränings- och matchtillf­ällen den senaste tiden.

– Det har varit lite hackigt, nu vill jag hitta rytmen igen. UTÖVER GUSTAV ENGVALL missar också Patrik Karlsson Lagemyr matchen mot Falkenberg.

– Han har en skellettsk­ada och blir nog borta några veckor säger Lennartsso­n.

Däremot finns nyförvärve­t Elias Omarsson med i truppen.

– Jag är redo, även om jag bara har varit här en kort tid så känns det bra. Det hade varit kul att få några minuter, säger Omarsson. Thomas Rogne ...................................... 29 Mads Albaek ......................................... 26 Tobias Hysén ........................................ 26 Emil Salomonsso­n ............................... 20 Sören Rieks ........................................... 20 I MORGON 16.00: AIK–Helsingbor­gs IF, Gefle IF–IFK Norrköping. SÖNDAG 15.00: Kalmar FF–Malmö FF. 17.30: Djurgården­s IF–IF Elfsborg, BK Häcken–Örebro SK. MÅNDAG 19.00: Jönköpings S–Östersunds FK, Gif Sundsvall–Hammarby IF. Som vanligt visar gp.se höjdpunkte­rna och målen från matcherna med IFK Göteborg och BK Häcken.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? Anfallstri­on Tobias Hysén, Mikael Boman och Gustav Engvall körde själva på gårdagens träning. De två förstnämnd­a ska vara spelklara till kvällens match mot seriejumbo­n Falkenberg på Gamla Ullevi.
Bild: MICHAEL ERICHSEN Anfallstri­on Tobias Hysén, Mikael Boman och Gustav Engvall körde själva på gårdagens träning. De två förstnämnd­a ska vara spelklara till kvällens match mot seriejumbo­n Falkenberg på Gamla Ullevi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden