Göteborgs-Posten

Jamieson klar för IFK: ”Är så förväntans­full” Fakta: Scott Jamieson

- PHILIP TROLLÉR

FOTBOLL: IFK GÖTEBORG Blåvitt har gjort klart med Scott Jamieson. Den australien­siske vänsterbac­ken ser fram emot att få ansluta till laget. – Jag är så förväntans­full, jag längtar efter att få lära känna klubben, säger han till GP.

IFK Göteborg har värvat den australien­siske vänsterbac­ken Scott Jamieson från Western Sydney Wanderers. Han anländer till Landvetter på lördag och i början av nästa vecka väntas han vara redo att göra sin första träning med Blåvitt. Och det är en förväntans­full Jamieson som kommer till Göteborg:

– Jag är så laddad och uppspelt över att få komma till IFK, träffa lagkamrate­rna och lära känna alla.

För några månader sedan fick han höra att Blåvitt var intressera­de och enligt ytterbacke­n var det till slut ett enkelt val att flytta till Göteborg. Och han har redan hunnit skaffa sig en bild av sin nya klubb.

– Det är en av de största klubbarna i Sverige och Skandinavi­en. En fin klubb med väldigt anrik historia som inte bara har gjort det bra i Sverige utan även i Europa. 2006-2008 SÅ SPELADE Jamieson i brittiska Bolton Wanderers. Men efter tre år i England valde han att flytta till Australien, där han sedan dess har hunnit represente­ra fyra olika klubbar. Men nu ser han fram emot att återvända till Europa. Ålder: 27. Nationalit­et: Australien/England. Position: Vänsterbac­k. Tidigare klubbar: Blacktown City, Bolton Wanderers, Adelaide United, Sydney FC48, Perth Glory, Western Sydney Wanderers. SCOTT JAMIESON

– Det är en stor omställnin­g som väntar och det krävdes något riktigt bra för att jag skulle vilja flytta. Men jag har längtat efter ett nytt äventyr. Jag ser fram emot att lära mig den svenska kulturen, språket... ja till och med den kalla vintern i Sverige ser jag fram emot. Hur är du som spelare, och vad kan fansen förvänta sig?

– Jag är en spelare som är tekniskt skicklig och som alltid ger 110 procent. Jag hoppas kunna bidra och göra Göteborgs supportrar stolta. 27-ÅRINGENS KONTRAKT gäller till och med 2018. Han är spelklar till Göteborgs playoff-match i Europa League mot Qarabag nästa torsdag. FOTBOLL: ALLSVENSKA­N Gamla Ullevi, 19.00 IFK Göteborg: Det är ett revanschsu­get Blåvitt efter debaclet mot Djurgården senast. Gustav Engvall och Patrik Karlsson Lagemyr är fortsatt indisponib­la. Tobias Hysén och Mikael Boman ska, trots skavanker, vara redo för spel. Offensiva nyförvärve­t Elias Omarsson finns med i truppen och kan debutera. Falkenberg­s FF: Jumbon har det fortsatt tungt. Har elva poäng upp till säker mark. Kommer närmast från en rejäl fiaskoinsa­ts mot Jönköping då man förlorade med 0-5. Saknar skadade lagkaptene­n David Svensson.

”Jag ser fram emot att lära mig den svenska kulturen, språket... ja till och med den kalla vintern i Sverige ser jag fram emot. ”

John Alvbåge – Emil Salomonsso­n, Mattias Bjärsmyr, Thomas Rogne, Billy Nordström – Jakob Ankersen, Sebastian Eriksson, Mads Albaek, Sören Rieks – Tobias Hysén, Mikael Boman.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden