Göteborgs-Posten

DÖDLIGT BOMBDÅD I THAILAND

- TT

THAILAND Två bomber detonerade i går på turistorte­n Hua Hin i Thailand. En thailändsk kvinna miste livet och det finns utländska turister bland de skadade.

En polis på orten uppger att 19 personer skadades, varav tre svårt. Bland de skadade finns enligt polisen sju utlänninga­r: fyra kvinnor och tre män. SPRÄNGLADD­NINGARNA hade gömts i blomkrukor och de ska ha utlösts med hjälp av mobiltelef­oner. Vid den första explosione­n skadades ingen, medan den andra fick svåra följder. Det var mindre än en halv timmes mellanrum mellan detonation­erna.

– Det hände på en av de största bargatorna, säger Emelie Ohlsson, turist som befinner sig i Hua Hin, till Aftonblade­t.

De skadade vårdas på sjukhus, berättar biträdande chefen för den lokala polisen för nyhetsbyrå­n Reuters. HUA HIN LIGGER vid kusten sydväst om Bangkok. Både thailändar­e och utlänninga­r gillar att turista där. Just nu förbereds firandet av thailändsk­a drottning Sirikits födelsedag där på fredagen.

Tidigare under torsdagen detonerade en bomb på en marknadsga­ta i provinsen Trangs huvudort längre söderut. En man i 50-årsåldern omkom där och fem personer skadades, enligt thailändsk press.

Inga motiv bakom bombdåden är kända.

Militärkäl­lor sade efter explosione­n i Trang att de inte ser kopplingar till det våld som då och då blossar upp i provinsern­a Yala, Pattani och Narathiwat i södra Thailand.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden