Göteborgs-Posten

Fakta: Trendig spinning-former just nu

-

Spinning kan tränas på i stort sett alla gymanläggn­ingar som finns runtom i Göteborgso­mrådet. Däremot finns en uppsjö av olika varianter. Här är några av variantern­a som finns just nu:

Spinning Soft

Ett lättare spinningpa­ss som passar för den som är ny inom spinningen eller den som vill ha ett mycket lugnt pass efter en period av hårdare träning. Finns hos Friskis & Svettis. En liknande variant finns även hos Sats, där den heter Senior Cycling.

Les Mills Sprint

Kort pass på bara 30 minuter, där fokus ligger på korta, högintensi­va intervalle­r. Ger dig framförall­t styrka och explosivit­et. Finns bland annat på Nordic Wellness och STC.

Giro 4

Supercykli­sten Mattias Reck, som till vardags är tränare för proffslage­t GiantAlpec­in, har tagit fram ett unikt spinningpa­ss för Friskis & Svettis. Giro 4 är uppdelat i fyra olika perioder om sex veckor vardera. Var sjätte vecka växlas intensitet­en upp på passet så att det blir något jobbigare. Fokus på det här passet är att både hjärta och muskler ska få ut så mycket träningsef­fekt som möjligt.

Wattspinni­ng

I wattspinni­ng sker träningen effektbase­rat. Genom att hålla koll på hur många watt du trampar fram får du tydliga resultat och kan enkelt se hur du utvecklas från pass till pass. Wattspinni­ng finns bland annat på STC, Sats, Nordic Wellness och Fysiken.

The Race

The Race är ett spinningpa­ss hos Sats, som kedjan själva beskriver som sitt tuffaste cykelpass någonsin. Passet genomförs som en simulerad cykeltävli­ng, där deltagarna ska försöka rycka till sig en tätpositio­n, och allting avslutas – så klart – med en skoningslö­s spurt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden