Göteborgs-Posten

Jebali festfixare för Elfsborg

- MARCUS OLSSON

Han passade fram till ledningsmå­let och gjorde själv 2–0. Och Issam Jebali låg bakom mycket mer.

Att kalla Elfsborg mot Jönköpings Södra för ett derby är nog att ta i, men det är i alla fall J-Södras kortaste bortaresa. Den gröna klacken fyllde ett litet hörn av kortsidesl­äktaren på Borås arena, men det var hemmasuppo­rtrarna som fick jubla först.

Jönköpings majmånad hade varit okej poängmässi­gt fram till matchen mot Eflsborg. Inga förluster, men bara en seger och tre oavgjorda. Senaste förlusten hade kommit den 27 april (0–3 mot Norrköping). I alla fall fram till måndagskvä­llen. ELFSBORG Å SIN sida hade blandat högt med lågt. Majfacit? En vinst, en oavgjord och två förluster.

Jönköping spelade med hög backlinje och hade stort bollinneha­v. I den 29:e minuten kom Elfsborg i en av många kontringar som det inbjöds till. Per Frick passade snabbt i djupled till Issam Jebali, som väntade och höll inne med sin passning. Sedan – i precis rätt ögonblick – satte han den mellan försvararn­a till fristående Daniel Gustavsson, som skickade in 1–0 från nära håll. SAMTIDIGT SOM FORMEN har dippat under den senaste månaden har Elfsborg omgivits av vikande publiksiff­ror och rykten om missnöje i spelartrup­pen med tränaren Magnus Haglund.

Merparten av dem verkade i alla fall glada i den 54:e minuten. Då blev det nämligen 2–0. Tätt bevakad av tre bortaspela­re pricksköt Issam Jebali in matchens andra mål.

Det kom mer. Efter 59 minuter nickade Joakim Nilsson in slutresult­atet 3–0 på Simon Lundevalls hårda och flacka hörna.

Båda lagen hinner med var sin match till i maj. Jönköping spelar hemma mot Hammarby på söndag. Samma dag reser Elfsborg för sin närmaste bortamatch. Då väntar IFK Göteborg på Gamla Ullevi.