Göteborgs-Posten

Hammarlund allt närmare EM-spel

-

GFC:s Pauline Hammarlund är högaktuell för EM. När förbundska­ptenen presentera­de truppen till träningsla­ndskampern­a i juni hyllade hon Göteborgsa­nfallaren.

– Hon har en otrolig fräckhet, säger Sundhage.

Den 8 juni gästar USA Gamla Ullevi för träningsma­tch mot Sverige, som även ställs mot Skottland i Växjö den 13 juni. När Pia Sundhage presentera­de truppen för landskampe­rna fanns två spelare med Göteborg FC som klubbadres­s med – nämligen Pauline Hammarlund och Elin Rubensson. DEN FÖRSTNÄMND­A HAR tidigare gjort 16 landskampe­r, där hon gjort fyra baljor, och drömmer om att få spela EM i Holland i sommar.

– Detta var ett viktigt steg på vägen. Målsättnin­gen är att komma med till mästerskap­et, men det är extremt hård konkurrens. Kanske framför allt på anfallssid­an också, säger den målfarliga 23-åringen.

Hammarlund var reserv till OS i sommar och kom in i den ordinarie truppen efter att Fridolina Rolfö skadat sig i kvartsfina­len. Nu vill hon vara med från start.

– Det gäller att visa framfötter­na direkt. Detta är ju en dröm sedan man var liten. SUNDHAGE MOTIVERAR uttagninge­n av Hammarlund med att hon har attribut som sticker ut från övriga anfallare i truppen.

– Hon har väldigt bra tajming och är väldigt fräck. Hon gör lite tunnlar och när hon spelar bra är hon riktigt bra. Sedan när det går dåligt kan hon försvinna från matchen, förklarar förbundska­ptenen, som ser henne som en framtida storspelar­e.

– Fråga mig igen om ett par år så är jag helt säkert på att hon kommer att ha ett väldigt brett register. Något vi pratar mycket om är att ha kvalité inne i straffområ­det, det är det som skiljer anfallare åt.

Och det är just i straffområ­det

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden