Göteborgs-Posten

Forsberg planens dominant

- ANDREAS JOHNSSON 031-62 40 00 andreas.johnsson@gp.se 23 år, Werder Bremen, 9 A-landsk. 28 år, Toulouse FC, 42 A-landsk. 27 år, AEK Aten, 10 A-landsk. 32 år, Hull City FC, 91 A-landsk.

Emil Forsberg blev syndabock efter missad straff mot Bulgarien, men under 4-0-segern mot Vitrysslan­d var han en av de stora huvudrolls­innehavarn­a.

– Det var skönt att studsa tillbaka, säger målskytten efter matchen.

Svenskarna fick en skön revansch, efter nederlaget mot Bulgarien, när man körde över Vitrysslan­d under VM-kvalet. En av spelarna som kunde dra en lättnadens suck var Emil Forsberg. Målskytt mot Vitrysslan­d, som fick bära hundhuvud efter att han missat sin straff under torsdagsma­tchen. – BULGARIEN VAR en sådan där match där inget ville gå in. Det är som det är. Det var skönt att spela Med vassa löpningar, ett mål och ett målpass ställde Emil Forsberg till mycket besvär för de vitryska motståndar­na.

LYCKAD.

nu, det var kul att göra mål, det är kul att vara tillbaka ”on track”, sade Emil Forsberg

Utöver sitt 1-0-mål fick Forsberg bjuda på en fin passning när Berg gjorde matchens tredje mål, dessutom fixade han en straff. Som ha själv inte fick lägga.

– Han (Janne Andersson, förbundska­pten) valde en annan straffskyt­t. Det är inte mer med det. Det var kul för gamlingen (Andreas Granqvist) att få göra mål. UTÖVER EN SVAJIG inledning hade svenskarna god kontroll på matchen och under den andra halvleken handlade det mesta om att spela av tiden. En skön comeback för Forsberg och resten av laget.

– Vi gjorde en stabil insats och tog tre välförtjän­ta poäng. Det var skönt att studsa tillbaka och skönt att göra mål.

27 år, FC Köpenhamn, 11 A-landsk.

Gjorde det han skulle på ett bra sätt. Och det var inte mycket.

29 år, Celtic FC, 59 A-landsk.

Ny assist, ny stark insats. Tidigare ifrågasatt, nu ofta hyllad. Viktig för laget.

32 år, FC Krasnodar, 64 A-landsk.

Tog över straffskyt­tet från Emil Forsberg. Säkerheten själv där. Och i spelet.

23 år, Manchester United, 13 Alandsk.

Hade det tufft senast, höll lägre profil nu, kryddade med framspelni­ng till 3-0. Felfri. Det börjar bli ”Luddes” mellannamn. Har höjt sig sedan flytten till Bremen. Också bättre än senast. Bidrar med rutin och en del hyggligt kombinatio­nsspel. Bättre än senast. Jobbade som vanligt hårt och spelade med lite större marginal än i torsdags. Han växer på gamla dagar. Duktig i det offensiva passningss­pelet, löpte mycket, viktig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden