Göteborgs-Posten

Bortförd 20-åring: Jag var livrädd

- PETER LINNÉ 031-62 41 79 peter.linne@gp.se

Fem personer åtalas för inblandnin­g i en kidnappnin­g i Kungsbacka. De misstänks även för utpressnin­g, grov misshandel och övergrepp i rättssak mot samma 20-åriga kille.

– Jag var livrädd, säger offret i förhör.

Fyra av de som nu ställs inför rätta – en man i 55-årsåldern, två yngre män och en kvinna – har enligt åklagaren ingått i den konstellat­ion som gjort sig skyldig till människoro­vet. DE SKA HA fört bort en man i 20-årsåldern, bundit hans armar med en livrem och spärrat in honom i ett rum.

Allt detta för att få honom att betala en påstådd skuld.

Inlåst tvingades han ta emot sparkar och slag och fick krav riktade emot sig på 30 000 kronor.

Resultatet av de fysiska angreppen:

Sårskador, svullnader, fraktur i ansiktets skelett och trasigt näsben.

Dramat utspelades mellan den 28 och 29 april, en kväll och natt då samtliga involverad­e från början umgicks men där det efter ett bråk spårade ur. ETT PAR MÅNADER senare, när de fyra övriga precis anhållits, skickade den femte individen ett hotfullt meddelande via Messenger.

Där mannen beordrades att inte medverka i polisens utredning.

Upprinnels­en till dåden var en situatione­n där en av de åtalade hävdade att målsägande­n snott en påse marijuana av honom.

Den hade dock, enligt 20-åringen, istället planterats i hans jackficka av någon av de andra i lägenheten.

Ynglingen drogs ut och misshandla­des svårt utanför ishallen i Kungsbacka. Gänget hotade också med att kasta ner honom i ett vattendrag i närheten. En av dem urinerade dessutom på honom. 20-ÅRINGEN UPPMANADES att ringa runt till sin familj för att skrapa ihop pengarna.

När det inte gav omedelbart utdelning, fördes den unge mannen till ett hus i bostadsomr­ådet Kolla.

En gång varje timme blev han, enligt egen utsago, slagen.

– Det var knytnävssl­ag mot ansiktet. En av de som höll mig fången förklarade att om jag inte snabbt fixade fram de här 30 000 så skulle det bara bli ännu värre, konstatera­r 20-åringen i utredninge­n. PÅ MORGONKVIS­TEN lyckades mannen smita ut ur fastighete­n, kastades sig ombord på en buss söderut och sökte upp en kompis i mellersta Halland.

Alla fem misstänkta nekar i förhör till anklagelse­rna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden