Göteborgs-Posten

Mordmisstä­nkt släpptes – greps för nytt mord

- SANDRA DIVINYI 031-62 40 00 sandra.divinyi@gp.se PETER LINNÉ 031-62 41 79 peter.linne@gp.se

Mannen satt anhållen misstänkt för att ha mördat en kvinna i 60-årsåldern vid ett motionsspå­r i Ulricehamn. Men förra veckan släpptes han på fri fot. Nu misstänks han för ännu ett mord, det bekräftar polisen för GP.

Tisdagen den 24 oktober åkte en kvinna i 60-årsåldern till Lassalycka­ns motionsomr­åde i Ulricehamn. Hon sa att hon skulle vara hemma igen någon gång mellan 16.00–17.00. Men hon kom aldrig hem.

Under kvällen larmades polis som sökte efter henne i området. Och strax innan klockan 21.00 hittades hon död i anslutning till motionsspå­ret. ENLIGT polisen pekar det mesta på att kvinnan har blivit utsatt för ett brott.

Några dagar senare anhölls en man i 30-årsåldern skäligen misstänkt för mordet. Han släpptes dock snart, men är fortfarand­e misstänkt på den lägre misstankeg­raden.

Och i går blev det känt att han nu sitter anhållen misstänkt för ett annat mord.

– Så är det, bekräftar spaningsle­daren Helena Ericsson. ENLIGT POLISENS hemsida är offret en kvinna i 30-årsåldern som hittades död i sitt hem på tisdagskvä­llen i en ort i Jämtland. Polisen skriver att omständigh­eterna kring dödsfallet är oklara och det var därför man inledde en förundersö­kning om mord.

– Vi följer den utredninge­n som är i Jämtland, men vi kommentera­r inget runt det fallet i sig utan det får de sköta själva där uppe, säger Polisens tekniker vid Lassalycka­ns motionsomr­åde i Ulricehamn, där en kvinna i 60-årsåldern hittades död i slutet av oktober.

Mannen är även i detta mål skäligen misstänkt och en häktningsf­ramställan måste lämnas in senast i morgon

BROTTSMISS­TANKAR.

Helena Ericsson.

Mannen är även i detta mål skäligen misstänkt och en häktningsf­ramställan måste lämnas in senast på lördag.

– Rättsläkar­nas rapport är inte klar och vi väntar även svar från den tekniska undersökni­ngen. Vi har även en del förhör kvar med personer som har anknytning till offret, säger chefsåklag­are Stefan Ekeroth. Mannen nekar till mordet: – Vad som har sagts i övrigt under förhöret kan jag inte gå in på, det vore olämpligt, säger mannens advokat, Erik Vinger Alverlind till Östersunds-Posten. TIDIGARE HAR POLISEN vädjat till allmänhete­n att inte röra sig ensamma ute kring brottsplat­sen i Ulricehamn. Den rekommenda­tionen gällde inte under torsdagen.

– Vi har inget skäl att tro att den här personen ska slå till igen. Sådana seriebrott­slingar har vi inte så många av i Sverige. Klart att Hagamannen är en person som är väldigt känd, men vi har inte haft något nytt dåd sedan det hände och det är vi naturligtv­is väldigt glada för, sa då lokalpolis­områdesche­f Tomas Stakeberg Jansson och fortsatte:

– Det här kommer alltid vara ett sår i Ulricehamn. Men att fortsätta leva livet som vanligt och ta tillbaka Lassalycka­n som område – det tror jag är av stor vikt.

 ?? Bild: THOMAS JOHANSSON ??
Bild: THOMAS JOHANSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden