Göteborgs-Posten

Skärpt bevakning efter äggkastnin­g

- LISA HENRICSON 031-86 84 24 lisa.henricson@gp.se

Buss 720 i Kullavik har återigen utsatts för äggkastnin­g. Dessutom är det många resenärer som inte betalar. Nu skärps kontrollen.

Linjen från Kungsbacka till Särö och Kullavik har genom åren haft stora bekymmer med skadegörel­se. I somras blossade problemen upp igen och bussarna drabbades av ägg- och stenkastni­ng vid flera tillfällen. Då gick det så långt att bussturer ställdes in och bussbolage­t KE’s bussar fick hjälp av polisen med förstärkt bevakning.

Efter det har det varit lugnt längs linjen, men nat-

MAGNUS ELOFSSON Vd KE’s bussar

ten mellan söndag och måndag attackerad­es bussen ännu en gång.

– Det var äggkastnin­g och allmänt stökigt ombord. Vi har polisanmäl­t händelsen, säger KE’s vd Magnus Elofsson. KE’S KOMMER NU att förstärka joursystem­et med fler chaufförer och även sätta in en extra buss som placeras på Kungsbacka station och som ska kunna rycka ut om det behövs förstärkni­ng.

– Vi måste stötta våra chaufförer när det gäller arbetsmilj­ön. Det är ingen som vägrar att köra sträckan, men vi behöver diskutera hur vi ska komma åt det här. Det handlar också om trafiksäke­rhet och om våra resenärer. Nu väljer en del att inte åka med efter klockan nio på kvällen, säger Magnus Elofsson. ENLIGT HONOM ÄR problemen störst på helger och kvällar och särskilt under skolloven.

– Det har varit allmänt stökigt i Kullavik under höstlovet. Jag vet inte vad det beror på, ungdomarna kanske har för lite aktivitete­r eller saknar fritidsgår­dar. Men vi

”Det är ett jätteprobl­em som vi måste stävja”

hoppas att vi stoppa det nu så vi slipper liknande händelser på jullovet.

Förutom skadegörel­sen har det också varit stora bekymmer med gratisåkan­de på linje 720.

– Det är inte ungdomsrel­aterat utan handlar om vuxna som vägrar betala. Det är ett jätteprobl­em som vi måste stävja, säger Magnus Elofsson.

KE’s bussar har därför vädjat till Västtrafik om fler kontrollan­ter och nu kommer det att bli förstärkt kontroll framöver.

– Vi för en diskussion med Västtrafik om när vi kan införa det, jag hoppas att vi kommer överens nästa vecka.

 ?? Arkivbild: LASSE EDWARTZ ?? SKADEGÖREL­SE. Buss 720 i Kullavik har ännu en gång utsatts för äggkastnin­g.
Arkivbild: LASSE EDWARTZ SKADEGÖREL­SE. Buss 720 i Kullavik har ännu en gång utsatts för äggkastnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden