Göteborgs-Posten

Död 70-åring tros ha mördats

- TOBIAS KJELLBERG OCH MAYA DAHLÉN 031-62 41 15 nyheter@gp.se

En man i 70-årsåldern har avlidit efter att ha kommit in till sjukhuset i Kungälv med en skallskada – polisen utreder dödsfallet som ett misstänkt mord.

Det var vid 13-tiden i går som polisen fick ett larm om att en man i 70-årsåldern avlidit på sjukhuset i Kungälv.

– Det finns omständigh­eter som gör att man inte kan utesluta att ett brott begåtts, säger Peter Adlersson, presstales­person vid polisen i region Väst. INLEDNINGS­VIS rubricerad­es händelsen som ett vanligt dödsfall, men nu utreds det inträffade som ett misstänkt mord alternativ­t dråp. Enligt Aftonblade­t ska det vara skador vid den äldre mannens tinning som väckt misstankar om brott.

– Jag kan inte gå in på vilka omständigh­eter det handlar om, säger Peter Adlersson.

Polisen har åkt till den lägenhet där mannen befann sig innan han kom till sjukhuset, och en teknisk undersökni­ng genomförde­s i går på platsen.

– Det är en lägenhet i Ale kommun. Jag vet inte om det handlar om hans egen bostad eller om den tillhör någon annan, säger Peter Adlersson. HAN UPPGER ATT han inte fått informatio­n om var eller när mannen dött. Anledninge­n till att mannens död behandlas som ett misstänkt mord är på grund av uppgifter man fick från sjukhuset, enligt Adlersson.

– Det finns en viss osäkerhet kring vad som orsakat döden. Det kan dröja till obduktione­n är gjord innan vi vet dödsorsake­n, säger han.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden