Göteborgs-Posten

”Jag tror att det här betyder massor”

- Johan rylander johan.rylander@gp.se 031-62 41 75 JOHAN RYLANDER 031-62 41 75 johan.rylander@gp.se Gabriel Landeskog ser fram emot att spela i Sverige.

är snabb med att hylla sin nye lagkompis.

– Han är givetvis en väldigt bra spelare. Nån som vi försökt få tag på väldigt länge. Förhoppnin­gsvis kommer han att passa väldigt bra in i vårt lag. Jag tror att spelstilen som han har passar vårt spelsystem oerhört bra. Matt har alla möjlighete­r att lyckas hos oss, säger Erik Karlsson. REPORTRARN­A, 75 MEDRESTA från NHL, flockas runt Duchene i Senators omklädning­srum – och tålmodigt svarar den kanadensis­ka forwarden på fråga efter fråga om flytten.

När flocken skringrats är det en mer personlig Duchene som träder fram. Som pratar om fantastisk­a minnen från Denver, om två matcher tillsamman­s med Peter Forsberg (två förluster), om glädjen att få den klubba som den store nummer 21 spelade sin allra sista match för klubben med.

– Den finns kvar hemma. Om det brann så skulle det vara bland det första som jag räddar. Jag funderade till och med att ta nummer Matt Duchene.

26.

Hustrun Ashley.

586 för Colorado Avalanche. 178 mål och 250 assists. Spelade 2012 för Frölunda under 19 matcher. Hann med fyra mål och tio assists den gången – och hade även åsikter på Kent Johanssons slappa träningar.

Spelar sin första match för Erik Karlssons Ottawa Senators i kväll. Byttes bort från Colorado Avalanche mitt under förra matchen.

Namn: Ålder: Familj: Matcher i NHL: Mer: Aktuell:

21 i Senators – för att hedra Peter, berättar Duchene. HAN BERÄTTAR OCKSÅ att flytten tagit hårt – på familjen och frun.

– Den som kommer att ha det tuffast är Ashley. Hon är en Denvertjej. Vi kommer att ha kvar huset tills hon anpassat sig, berättar Matt lite sorgset.

Biljettern­a är i stort sett slut i Globen – och NHL på turné får tummen upp.

– Jag förstår hur kul folk tycker att det här är, säger Erik Karlsson.

Gabriel Landeskog är kapten i Colorado Avalanche och den Hammarby-fostrade liraren är verkligen på hemmaplan när NHL hamnat i Globen. Han tipsar lagkompisa­r om delicato-bollar och Maraboucho­klad och har även skickat ett gäng till både Abba-museet och regalskepp­et Vasa.

Han stortrivs – och får möjligen vara ifred i omklädning­srummet.

– Jag vet inte om jag någonsin kommer att få den här chansen igen. Att få spela på hemmaplan med NHL-hockey ... jag har passat på att bjuda så många som möjligt! Jag försöker bara att njuta av det varje stund och varje dag. Det är coolt, säger Landeskog till GP.

Efter träningen står han och gullar med brorsans nyfödda son och pappa Tony får både en tröja och en målvaktskl­ubba. Plus att han ger bort klubban till kidsen innan han skriver autografer på hockeykort.

Ni vet, sånt som hockeyspel­are ofta tar sig tid att göra. OTTAWAS ERIK KARLSSON har inte så många vänner och bekanta i huvudstade­n, men blir ändå uppmärksam­mad gång efter gång.

– Folk på stan stannar, vill prata. Vänner och familj tycker det är roligt. Det här är något som jag hoppas att vi kan fortsätta att göra även framtida år också, säger Erik Karlsson.

Han vet att intresset finns. – Svenskar och svenska fans tittar väldigt mycket på NHL. De vet massor om vad som händer där borta – och kommer att vara upphetsade av att det live på en vettig tid. Det är inte många som har tid eller pengar att flyga över till NHL och se oss där, så det här är ett utmärkt tillfälle att se oss, säger Erik Karlsson i Senators.

Vad betyder det här för fansen, tror du?

– När vi hade en massa NHLspelare i Sverige under lockouten senast var det är den mest minnesvärd­a säsongen för mig. Jag tror att det här betyder massor, säger Ottawas kapten.

 ?? Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND ??
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND
 ?? Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND ?? PEPPAD.
Bild: JONATHAN NÄCKSTRAND PEPPAD.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden