Göteborgs-Posten

Weber ska stärka Frölundas försvar

-

Försvaret har varit Frölundas största brist – och nu agerar klubben. Store och elake backen Mike Weber, med 351 NHLmatcher, värvas.

– I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Ni såg det allra senast i åttondelen av Champions Hockey League, när Frölunda släppte in sex mål och åkte ur turneringe­n som försvarand­e mästare.

Ett fiasko? Ja, resultatmä­ssigt.

– Vi siktar på att vinna allt som vi ställer upp i, har kapten Joel Lundqvist tydligt deklarerat.

Men trots omstarter och extra nötande av försvarssp­elet så har Frölunda inte lyckats komma upp i nivå. Efter 16 spelade matcher så ligger målsnittet i SHL på tre insläppta mål per match – med sju insläppta mot både Färjestad och Växjö.

Lagets sladdar som nia i tabellen Mike Weber, här till vänster i Buffalos tröja, i kamp med Sidney Crosby i Pittsburgh Penguins.

MERITERAD.

och efter uttåget från Europa väljer föreningen att agera.

Och det är ingen center som köps in för att ersätta de långtidssk­adade Sean Bergenheim och Pathrik Westerholm.

Det är en back.

En stor, stark och elak back. UNDER TORSDAGSMO­RGONEN kunde GP avslöja att det är Mike Weber, 29, som värvas. Något klubben bara timmar senare bekräftade.

– En stor, tuff och defensivt lagd back. I Mike får vi in rutin och ledarskap, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Försvarssp­elaren mäter 188 centimeter, väger 98 kilo – och har 351 NHL-matcher på meritlista­n.

– Vi nosade på honom redan förra säsongen, men då blev det inget. För ett tag sedan dök möjlighete­n upp igen och vi har jobbat för det här i ett par veckor, säger Sjöström.

Till en början har Weber skrivit på ett sjuveckors­kontrakt.

– Det är bra för båda parter. Vi får en möjlighet att känna på varandra och se vad det leder till. AMERIKANEN HAR SPELAT för Buffalo Sabres och Washington Capitals i NHL och tillbringa­de senaste säsongen som kapten i Iowa Wild i AHL. Där kom han förra säsongen upp i 92 utvisnings­minuter på 56 matcher, stod för ett mål och sju assists och hamnade på plus sex i plus/ minus-statistike­n. Och det är just i försvarssp­elet han själv också tycker att han har sina styrkor.

– Jag har aldrig varit ett offensivt hot. Jag är mer av en defensiv och tävlingsin­riktad back som gör det som behövs för laget, säger amerikanen.

Weber har också en säsong med 181 minuter i utvisnings­båset – och gillar att både spela fysiskt och aggressivt.

 ?? Arkivbild: GENE J. PUSKAR ??
Arkivbild: GENE J. PUSKAR

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden