Göteborgs-Posten

Almgren blir inte ny ordförande

- JOHAN RYLANDER 031-62 41 75 johan.rylander@gp.se MATTIAS BALKANDER 031-62 41 69 mattias.balkander@gp.se

IFK Göteborg söker en ny ordförande efter Frank Andersson – men det blir inte Anders Almgren, som fördes fram som en kandidat under onsdagen. – Kul att vara påtänkt, men jag har i dag meddelat att jag inte är intressera­d, säger Almgren.

Anders Almgren arbetade fram till i fjol som SLO i IFK Göteborg, en roll han lämnade för en tjänst på Enable, där han ingår i ett forskning- och utveckling­sprojekt kopplat till säkerhet och trygghet i svensk fotboll. FÖR GP BERÄTTAR han om varför han inte kommer kandidera till rollen som ordförande i IFK Göteborg. – Jag blev uppringd av Blåvittpod­den under onsdagen, satt dumt till och hade svårt att överblicka konsekvens­erna av mitt svar ”inga kommentare­r”. Frågan är så stor att svaret behöver vara genomtänkt. När jag kom ut från mitt jobbåtagan­de hade det här blivit en jättestor grej, säger Anders Almgren.

– Först och främst är det fantastisk­t hedrande att bli påtänkt i ett sådant här sammanhang. Det är det finaste uppdrag man kan ha. Samtidigt har jag precis lämnat en tjänst på Kamratgård­en, som var kul men också arbetsam. Att vara ordförande i IFK Göteborg lirar inte med det uppdrag jag har i dag och som läget är i dag, med familjeoch arbetssitu­ation, kan jag inte ta mig an det här uppdraget. Det är grunden till att jag i dagsläget inte är intressera­d.

Vad tror du att IFK behöver för typ av ordförande?

– En person som är väl bekant medc verksamhet­en, kan organisera och samla upp styrelsear­betet och organisati­onen på Kamratgård­en på ett bra sätt. Vi har haft svåra problem under året. Vi måste organisera, strukturer­a och jobba systematis­kt framåt, säger den tidigare ordförande­n i supporterk­lubben Änglarna.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden