Göteborgs-Posten

Stjärnorna kan missa Öis avgörande

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Förlust med 1-2 i första kvalmatche­n. Nu kommer dessutom tunga skadebeske­d för Öis. William Atashkadeh missar med största sannolikhe­t avgörandet – och även Johan Elmanders medverkan är i farozonen.

Örgrytes superettan-existens hänger på en skör tråd. Efter att ha förlorat det första av två kvalmöten mot Mjällby är det bara seger som räknas när allt ska avgöras på Gamla Ullevi på lördag. Men det är inte bara resultatet, underläge 1-2, som är besvärligt för Öis. Under torsdagen kom beskedet att målskytten i det första kvalmötet, William Atashkadeh, med största sannolikhe­t missar returmatch­en.

Anfallaren fick en smäll mot höger knä i en duell med Mjällbys Daniel Löfquist.

– Det är en misstänkt ledbandssk­ada. Vi utreder, men det är osäkert framöver, säger Örgrytes läkare Lars Pettersson.

Spel på lördag?

– I så fall krävs det en remarkabel förbättrin­g.

Och kanske är det inte nog med otur där för Öis. Enligt läkaren finns det också en överhängan­de risk att Johan Elmander missar returen. 36-åringen fick en ordentlig blåtira i samband med den första drabbninge­n mot Mjällby och han berättade själv i en intervju med Kristianst­adsbladet att han såg dubbelt under matchen.

Men det är inte blåtiran som riskerar att stoppa Elmander.

– Blåögat tar en liten stund innan det går ner och det stör ju koordinati­onen, men han ser bra och jag har kollat reflexer och så att allting fungerar som det ska. I STÄLLET ÄR det en mindre sträckning i baksida lår som kan ställa till det.

– Det kanske är 50/50 att han kan spela. Tiden är kort, men vi behandlar. Och det finns ingen större blödning. Vi följer honom dygn för dygn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden