Göteborgs-Posten

Stor chans till bostadsbyt­e

- Niklas Derunger

Susanne Jonasson, 18/11

Du skriver att du störs av att det byggs vid Opaltorget och att du inte får förslag på lägenheter trots lång boendetid hos Familjebos­täder.

Området kring Opaltorget ska byggas ut med butiker, service och bostäder för att utvecklas till ett levande och trevligt område att bo och vistas i. Vi är medvetna om att det innebär att det ibland blir stökigt för våra hyresgäste­r. Vi försöker vara så tydliga som möjligt med informatio­n om förändring­ar och aktuella arbeten.

Det stämmer att boendetid räknas som kötid och den som bor hos Familjebos­täder har företräde till lägenheter som blir lediga före den som söker via Boplats. Enligt vår uthyrnings­policy lämnar vi – liksom övriga bolag inom Framtidenk­oncernen – lägenheter till Göteborgs stad för personer som av sociala eller medicinska skäl står utanför bostadsmar­knaden. I samband med att nyanlända personer får kommunplac­ering har vi även ett uppdrag att bidra med lägenheter till den gruppen.

Under 2017 har vi hyrt ut 378 lägenheter till omflyttand­e hyresgäste­r. Med 35 års boendetid har du stor möjlighet att få förslag på lägenheter. Se gärna över dina sökkriteri­er och kontakta oss om du vill att vi hjälper dig. distriktsc­hef Familjebos­täder för södra Göteborg

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden