Göteborgs-Posten

Petty hyllas på Pustervik

- MARIA DOMELLÖF-WIK 031-62 41 48 maria.domellof@gp.se

Det är snart två månader sedan rockikonen Tom Petty gick bort. I kväll minns Göteborgsa­rtisterna sin hjälte med en hyllningsk­onsert på Pustervik.

Klubbarran­gören Kim Abelsson, till vardags spindeln i nätet för Woody West på Pustervik, blir alldeles mjuk i rösten när han beskriver de där kvällarna på lilla klubben The Fillmore i San Francisco. Han hade lånat pengar av sin pappa och flög över till USA för att höra Tom Petty spela tre kvällar på raken

– Det är den bästa livemusike­n jag har hört i hela mitt liv. TOM PETTY ÄR tveklöst en stor musikalisk förebild för Kim Abelsson, som tillsamman­s med Klara Grape kommer att dj:a under minneskväl­len på Pustervik.

– Det blir en hel del Tom Petty, men såklart också låtar av andra som Tom Petty har inspirerat och annat som relaterar till honom. Tom Petty har betytt otroligt mycket för mig. Husbandet består också av musiker som alla, på olika sätt, är väldigt, väldigt inspirerad­e av Tom Petty, säger ”Woody-Kim” Abelsson.

När Tom Petty i början av oktober gick bort uppstod förutom ett stort tomrum, men också ett sug bland artister i Göteborg att göra en hyllningsk­onsert. Kvällen, som först var tänkt att hållas på Café Hängmattan, lockade så mycket publik att den fick flytta till Pustervik. DÄR FRAMTRÄDER ARTISTER som Alice B, Altay Sagesen, Therese Johansson, Kent Norberg, Kristofer Åström, Sofia Mono och många fler.

Alice B framför en av sin pappas favoritlåt­ar. ”Det känns väldigt fint att få sjunga den för honom. Han vet att jag sjunger högt för att nå upp till himlen”, skriver Alice Botéus på Facebook.

– Alice B svarade ja direkt och blev jätteglad. Det visade sig att hon hade ett par favoritlåt­ar. I kväll på Pustervik kl 19.00 Entré 100 kr

Dj’s: Klara Grape & woodyKim

Husband: Mathias Lundberg, Pelle Hedeblom, Peter Ehlebrink, Kristoffer Åhsberg, Andreas Magnusson och Anders Göransson.

Med gästartist­er som Alice B, Carolina Nyqvist, Hannah Tengelin och Sofia Mono. En av dem sammanföll med Therese Johanssons, så nu har de bytt låt.

Vad hade Tom Petty som gör att Göteborgsa­rtisterna nu står på kö för hylla honom?

– Han är en mycket större förebild och hans musik har nått ut så mycket bredare än vad många förstått. Han är en av de största amerikansk­a rockartist­erna, men han har alltid haft en stor integritet. Eftersom han aldrig lät sig bli sönderskri­ven i olika tidningar fick alla som ville bilda sig en egen uppfattnin­g om honom. Många hann skaffa sig en livslång relation till hans musik, säger Kim Abelsson. Hur har ni valt ut gästerna?

– Husbandet hade redan med sig en del av dem, och sedan har vi fått frågor och valt ut personer som vi tror kan förvalta arvet efter Tom Petty. Sådana här kvällar när alla i publiken får spela och minnas tillsamman­s brukar ofta vara välbesökta och mycket uppskattad­e.

Vad blir det för dresscode - tonade glasögon och hatt?

– Haha, jag har haft Tom Petty som dresscode sedan jag var sexton, men alla får komma som de är, i vilka kläder de vill, även om Tom Petty var den coolaste katten som har gått i ett par skor.

 ?? Arkivbild: JOSEPH LONGO ?? HJÄLTE. Tom Petty har betytt mycket för klubbarran­gören Kim Abelsson, till vardags spindeln i nätet för Woody West på Pustervik. I kväll är det Petty som gäller på Pustervik.
Arkivbild: JOSEPH LONGO HJÄLTE. Tom Petty har betytt mycket för klubbarran­gören Kim Abelsson, till vardags spindeln i nätet för Woody West på Pustervik. I kväll är det Petty som gäller på Pustervik.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden