Göteborgs-Posten

Löpartalan­g kan prisas dubbelt

- JOEL TIVEMO 031-62 40 00 joel.tivemo@gp.se Sävedalens löpartalan­g Andreas Kramer är nominerad i två kkategorie­r vid friidrotte­ns gala. Men konkurrens­en är stentuff.

Andreas Kramer har sitt livs säsong bakom sig. På onsdagskvä­llen kan den krönas med två priser i friidrotts­galan – årets prestation i Folksam GP och årets genombrott i landslaget.

– Jag hade velat ha ett pris men motståndet är tufft, säger han.

2017 gick Andreas Kramer från att vara en relativt anonym lovande löpare till att vara en av Sveriges största friidrotts­profiler. Svenskt rekord, guld på U23-EM och en stark VM-insats gör säsongen till ett minne för livet för Sävedalslö­paren. – JAG KOMMER komma ihåg helheten, men framförall­t de nio dagarna på sommaren när jag vann EM-guldet, kvalificer­ade mig för VM och slog det svenska rekordet. Det var väldigt häftigt, säger han.

När friidrotts­galan prisar årets bästa prestation­er i fem kategorier på onsdagskvä­llen finns Andreas Kramer med i två. Precis som i fjol är han en av tre män som aspirerar på priset för årets genombrott i landslaget.

Där är motståndet mördande, framförall­t i form av supertalan­gen Armand Duplantis, som blev Sveriges yngste VM-finalist någonsin i somras.

– Det blir spännande, men det är klart jag ska ha en vinstchans, säger han.

Hur sammanfatt­ar du säsongen?

– Jag tog mig till en nivå som jag hade velat se mig på men som jag

”Jag tog mig till en nivå som jag hade velat se mig på”

ANDREAS KRAMER inte riktigt vågat se mig på så snart. Jag kände redan tidigt att jag hade något bra på gång. Och sedan klaffade allt egentligen, säger han om den gångna säsongen.

Ser du fram emot galan?

– Det blir annorlunda än att se varandra på resor och tävlingar. Det blir kul att se alla finklädda på en annorlunda tillställn­ing.

 ?? Bild: JON OLAV NESVOLD ?? TVÅ CHANSER.
Bild: JON OLAV NESVOLD TVÅ CHANSER.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden