Göteborgs-Posten

Gotevent vill ha lösning för RIK före årsskiftet

- EMMA TONNVIK 031-62 40 00 emma.tonnvik@gp.se

När Lisebergsh­allen rivs står Redbergsli­d utan matcharena. Någon lösning på vart de ska spela sina matcher kommande säsong finns inte.

– Det är ett pussel som pågår, säger Gotevents vd Lotta Nibell.

I december 2018 ska Redbergsli­d lämna Lisebergsh­allen. Hallen rivs när Västlänken byggs, men vart RIK ska spela sina hemmamatch­er är ännu oklart. Som GP tidigare berättat talar mycket för att det blir Prioritet Serneke Arena i Kviberg. Det kommunala bolaget Gotevent jobbar med frågan, men än är man inte i mål.

– Vi försöker hitta en lösning i Prioritet Serneke Arena. Det är det primära alternativ­et som RIK också är bekväma med, säger Lotta Nibell.

Men det är inte helt lätt att hitta en lösning i Prioritet Serneke Arena som fungerar för elithandbo­ll, och det är det man nu jobbar med att lösa.

Den stora frågan är i vilken hall man skulle spela matcherna.

– Dels är det själva fotbollsha­llen, men den är för stor. Då måste man hitta en lösning att skala ner den, och den bedömninge­n vi har såhär långt är att det blir en rätt dyr lösning. Sen har de också de andra hallarna som är lite mindre men som inte har rätt publikkapa­citet. Så där tittar vi på om det går att öka på, säger Lotta Nibell. SOM GP TIDIGARE skrivit kan en flytt till Prioritet Serneke Arena innebära en kostnad på upp mot fem gånger vad man betalar för att spela match i Lisebergsh­allen. Men enligt Lotta Nibell har man ännu inte börjar förhandla om pris.

– Vi sitter inte och förhandlar priser just nu. Vi tittar på möjlighete­r att kunna lösa det rent praktiskt.

Skulle man inte hitta en lösning LOTTA NIBELL Vd, Gotevent i Prioritet Serneke Arena finns fler alternativ som man jobbar med. De arenor man också tittar på är Scandinavi­um och Frölundabo­rg, men det är inga optimala alternativ enligt Lotta Nibell.

– I Frölundabo­rg har man inte riktigt den utrustning som krävs. Den är inte lika flexibel som Scandinavi­um. Men i Scandinavi­um har vi å andra sidan en helt annan beläggning med framför konserter och hockey. Så det är ett pussel som pågår.

”Vi försöker hitta en lösning i Prioritet Serneke Arena. Det är det primära alternativ­et som RIK också är bekväma med.”

MÅLET ÄR ENLIGT Lotta Nibell att man ska ha löst frågan innan årsskiftet.

– Det börjar bli ont om tid. Den 15 december nästa år upphör vårt hyreskontr­akt i Lisebergsh­allen och med tanke på att detta hamnar mitt i en säsong för Redbergsli­d är vi alla mån om att lösa det här så bra som möjligt.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ?? SNART ÖVER. Den 15 december nästa år går kommunens hyresavtal för Lisebergsh­allen ut. Efter det måste det vara klart med var Jonatahan Carlsbogår­d och hans lagkamrate­r ska spela.
Bild: MICHAEL ERICHSEN SNART ÖVER. Den 15 december nästa år går kommunens hyresavtal för Lisebergsh­allen ut. Efter det måste det vara klart med var Jonatahan Carlsbogår­d och hans lagkamrate­r ska spela.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden