Göteborgs-Posten

Galen vändning av Sevilla

- JUBEL I FÖRTID. PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se

Liverpool hade 3–0 och ena foten i slutspelet – men en mäktig vändning av Sevilla till 3–3 gör att engelsmänn­en får vänta med att fira åttondelsf­inalavance­mang.

Premier League-klubbarna har haft några tunga säsonger i Champions League. Men 2017/2018 har blivit ett ordentligt lyft. Manchester City, Manchester United och Tottenham hade redan inför den femte gruppspels­rundan säkrat avancemang till åttondelsf­inalerna.

Och på i går kväll pekade allt på att Liverpool skulle sålla sig till den skaran. Borta mot Sevilla, i en gruppfinal, kopplade Jürgen Klopps manskap tidigt ett ordentligt grepp om drabbninge­n.

Philippe Coutinho slog en hörna, Georginio Wijnaldum skarvade och Roberto Firmino höll sig påpassligt framme och nickade in 1–0. En stund senare var Sevilla nära att kvittera, men bollen tog i stolpen. HOPPET LEVER. Leipzig har hopp om avancemang efter 4–1 mot Monaco.

I stället var det Liverpool som öste på framåt. Och återigen blev det nätrassel efter en hörna. Sadio Mané höll sig framme, på en liknande variant som vid ledningsmå­let och det var 2–0 till gästerna.

Med dryga halvtimmen spelad kunde Roberto Firmino i öppet mål rulla in 3–0. Och allt pekade på att Liverpool skulle bli det fjärde Premier League-laget att säkra åttondelsf­inalavance­manget. Men Sevilla ville annat.

Spanjorern­a kom ut som ett nytt lag i den andra halvleken. Ben Yedder prickade in 1–3 och skänkte visst hopp i den 51:a minuten. Med timmen spelad fick han hemmalaget att tro på det ytterligar­e när han dunkade in 2-3 på en straff.

Trots målen såg det dock ändå ut som att engelsmänn­en skulle hålla undan. Men sekunder från slutsignal­en höll Sevillas Guido Pizarro sig framme och stötte in 3–3. Därmed är det fortsatt öppet i grupp E inför slutomgång­en. Sevilla, Liverpool och Spartak Moskva har alla chansen att ta sig vidare. SÄKRADE AVANCEMANG­ET gjorde däremot Real Madrid och Besiktas. Den regerande mästaren krossade Apoel Nicosia på bortaplan med 6–0. Samtidigt vann Tottenham över Dortmund i samma grupp med 2–1. Besiktas kryssade mot Porto vilket räckte för att turkarna skulle säkra segern i grupp G. Vilka som gör Besiktas sällskap är inte klart, men Emil Forsbergs Leipzig såg med en 4–1-seger mot Monaco till att drömmen om avancemang lever i högsta grad.

I grupp F vann Napoli över Shaktar Donetsk. Därmed är det fortsatt öppet vilket av lagen som gör Manchester City sällskap i slutspelet.

 ?? Bild: MATTHEW CHILDS ?? Liverpool hade matchen som i en liten ask … men inte.
Bild: MATTHEW CHILDS Liverpool hade matchen som i en liten ask … men inte.
 ?? Bild: ERIC GAILLARD ??
Bild: ERIC GAILLARD

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden