Göteborgs-Posten

Norska landslaget utreder Northug

-

Skidstjärn­an Petter Northugs hån av de norska landslagsl­edarna på Instagram får konsekvens­er.

Norska skidförbun­det utreder händelsen som ett personalär­ende, men Northugs manager säger att det bara handlar om humor. Dessutom faktureras skidstjärn­an för bilderna han använde i hånet.

”Det här är ett personalär­ende som vi hanterar internt och direkt med Petter Northug”, skriver norska skidförbun­dets pressansva­riga Gro Eide i ett sms till norska TV2.

Efter att ha petats till den kommande världscupp­remiären i finländska Ruka, eftersom han missade Norgepremi­ären i Beitostøle­n, publicerad­e Northug ett ironiskt inlägg på Instagram. I inlägget ”debatterar” landslagsc­hefen Vidar Løfshus och landslagst­ränaren Tor Arne Hetland om de ska ha med Northug i truppen. ”ABSOLUT INTE. Vi måste prioritera medaljhopp under en OS-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. PETTER NORTHUG. Det är ju mästerskap­såkare med X-faktor”, sade en av ledarna i den fiktiva dialogen.

Inte nog med det. Bilderna var inte Northugs egna utan tagna av NTB Scanpix. Eftersom stjärnan inte hade frågat om lov att få använda de tre bilderna kommer han nu att få en räkning på sammanlagt 3 870 norska kronor, skriver NTB.

Vad gäller själva hånet så tar Petter Northugs manager Are Sørim Langås inlägget med en klackspark.

– Petter har självklart inga negativa tankar om sina lagkamrate­r. Petter använder sig av mycket humor och självironi och jag tror att de andra åkarna i laget tar det här med ett leende. De har själva visat att de har högt i tak på sina egna konton på sociala medier, säger han till norska nyhetsbyrå­n NTB.

Lars Selin och Ola Rawald började att skapa ett nytt sprintland­slag förra vintern.

 ??  ??
 ??  ?? TILLSAMMAN­S.
TILLSAMMAN­S.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden