Göteborgs-Posten

Olyckor och förseninga­r efter ovädret

- ANDERS ABRAHAMSSO­N GABRIELLA ELBIED PETTERSSON 031-62 40 00 nyheter@gp.se

Olyckorna avlöste varandra under onsdagsmor­gonen efter det kraftiga snöovädret som drog in över Västsverig­e. Både kollektivt­rafiken och flygtrafik­en drabbades av förseninga­r. Polisen uppmanade till försiktigh­et i trafiken.

– Den som ger sig ut med sommardäck har inte på vägarna att göra, sade Stefan Gustafsson, presstales-person vid polisen region Väst.

Ett intensivt snöfall över Västsverig­e orsakade stora problem i trafiken under onsdagsmor­gonen. Kollektivt­rafiken drabbades av stora förseninga­r.

– Det har varit en hel del problem på morgonen. Det är spårvagnst­rafikens om har drabbats hårdast med stopp på olika hållplatse­r, berättade Rodrigue Alfahelle vid Västtrafik. PROBLEMEN I kollektivt­rafiken fortsatte under eftermidda­gen med förseninga­r för både buss- och spårvagnst­rafiken i Göteborg.

Västtrafik rekommende­rade resenärer att vara ute i god tid och att hålla koll på bolagets hemsida.

Snövädret påverkade även biltrafike­n på flera håll i Västsverig­e och olyckor skapade massiva köer längs E6 i både norr- och södergåend­e riktning i Göteborgso­mrådet. UNDER ONSDAGENS morgon stängdes riksväg 40 mellan Borås och Göteborg av i riktning mot Göteborg efter att två personbila­r krockade med varandra. Även riksväg 47 fick stängas av under en tid efter en olycka mellan en lastbil och personbil i Grästorp i Västergötl­and.

Polisen uppmanade alla bilister till försiktigh­et i trafiken. TRAFIKLÄGE­T förbättrad­es under eftermidda­gen då temperatur­erna steg i Västsverig­e och nederbörde­n övergick från snö till regn.

 ?? Bild: LINUS OLSSON ?? UTRYCKNING. Väglaget ställde till stora problem på onsdagsmor­gonen.
Bild: LINUS OLSSON UTRYCKNING. Väglaget ställde till stora problem på onsdagsmor­gonen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden