Göteborgs-Posten

Välkänd göteborgsk musikprofi­l avstängd

- JOHAN LINDQVIST 031-62 47 78 johan.lindqvist@gp.se En tung göteborgsk musikprofi­l anklagas för sexuella trakasseri­er. Nu är han avstängd.

En profil i Göteborgs musikbrans­ch har stängts av efter anklagelse­r om sexuella trakasseri­er.

– Vi har tagit extern hjälp för att reda ut detta, säger en ansvarig på mannens arbetsplat­s.

En av de mest profilerad­e männen inom Göteborgs musikbrans­ch har stängts av från alla sina uppdrag.

– Vi valde att omedelbart stänga av honom i fredags när vi fick veta vad som ska ha hänt, bekräftar en av de ansvariga på mannens arbetsplat­s.

”Det här är förstås jättejobbi­gt, men det måste göras ordentligt. Vi är på sätt och vis alla lika skyldiga, det finns strukturel­la problem i branschen som måste hanteras.”

FÖRETAGET VALDE SEDAN att anlita en extern advokat som fått som uppdrag att sammanstäl­la alla de uppgifter som har kommit fram de senaste dagarna. Man har också ringt runt till nuvarande och tidigare anställda, artister och praktikant­er för att uppmana dem att berätta om de har varit utsatta för kränkninga­r av mannen.

– Det här är förstås jättejobbi­gt, men det måste göras ordentligt. Vi är på sätt och vis alla lika skyldiga, det finns strukturel­la problem i branschen som måste hanteras, säger den ansvarige på arbetsplat­sen. ÄN SÅ LÄNGE finns ingen formell polisanmäl­an mot musikprofi­len, som inte är artist, och hans ansvarige kollega vet ännu inte om det är aktuellt med anmälan. ANSVARIG PÅ MANNENS ARBETSPLAT­S

– Det här fortfarand­e så nytt så att det är svårt att sortera berättelse­rna och dra exakta gränser kring vad som ska ha hänt. Det är också därför vi valt att ta extern, oberoende hjälp.

Företaget kommer även att erbjuda musikprofi­len hjälp i form av stöd och terapi.

– Det här inte ett beteende som bara går att klippa bort utan som också är en produkt av en ganska sunkig bransch. Det tar tid att förändra och det är klart att det är tungt när det kommer så nära en själv. Men detta är en revolution som pågår och man måste se det större perspektiv­et och medverka till att framtiden blir bättre än det som varit.

GP har pratat med musikprofi­len som väljer att inte kommentera.

 ?? Bild: IZABELLE NORDFJELL OCH TT, MONTAGE GP ?? AVSTÄNGD.
Bild: IZABELLE NORDFJELL OCH TT, MONTAGE GP AVSTÄNGD.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden