Göteborgs-Posten

Mustonen gästar 031 Hockey

- FREDRIK JANLIND 031-62 40 00 fredrik.janlind@gp.se 23 (7+16) 15 (10+5) 12 (2+10)

Han har stått för en succéstart i Frölunda-tröjan. Nu öppnar Joel Mustonen redan för att stanna längre än bara till sommaren.

– Jag vill väldigt gärna vara kvar här, säger han.

I avsnitt nummer

14 av 031 Hockey gästas vi av glödhete målmaskine­n Victor Olofsson och nyförvärve­t Joel Mustonen som haft en nästintill succéartad start på sitt äventyr i Frölunda.

– Det betyder jättemycke­t för oss att få in två nyförvärv. (Mike) Weber sprider trygghet till övriga försvaret och Joel (Mustonen) har verkligen bidragit med fart och är en väldigt skicklig spelare. Det är två bra nyförvärv, säger Victor Olofsson.

Olofsson har redan gjort tio mål under årets säsong i SHL. Under sommaren blev det dock aldrig något NHL-kontrakt med Buffalo Sabres. Något som kanske har hjälpt honom att tagga till lite extra?

– Jag har en dröm att spela därborta, men jag har ingen stress på att jag måste åka över. Jag känner ingen panik utan kommer fortsätta att jobba här och det skulle betyda mycket att skriva kontrakt där men jag har allt fokus här, säger han.

JOEL MUSTONEN.

MED JOEL MUSTONEN på plats bjuder GP:s hockeykrön­ikör, Johan Rylander, på en minst sagt imponerand­e lektion i det finska språket.

– Jag pratar ju flytande finska med två finska föräldrar och har bott i Sverige i stort sett hela mitt liv. Jag föredrar svenskan, säger Mustonen.

Efter två spelade matcher står han redan på två fullträffa­r – en succéstart.

– Spännande att vara här, nu släpper största förvirring­en över att vara ny. Jag hörde mycket om Frölunda och hur de jobbade innan jag kom hit. Det är en proffsig nivå och höga krav, säger han och fortsätter.

– Jag kollade ju lite innan jag kom hit. Hörde lite hur de jobbade och pratade med Roger innan jag skrev på.

Den finländske forwarden som är hockeyfost­rad i Skellefteå har skrivit på ett kontrakt med Frölunda under resterande del av säsongen. Han hymlar dock inte med att han väldigt gärna blir kvar i Frölunda och Göteborg – även efter den här säsongen.

– Jag försöker betona att det handlar om att jobba hårt för mig och lära mig. Finns mycket att lära här där det finns så mycket kunskap och vi får se hur långt det bär och hur bra jag lyckas spela, säger han och fortsätter.

– Planen är ju självklart att bli kvar här. Men det är farligt att tänka för långt fram och stressa över det men jag vill väldigt gärna vara kvar här mer än bara säsongen ut. Arena: Scandinavi­um. Nedsläpp: 19.00. Rögle:

”Jag är lite rädd att vi spelar med tanke på att vi inte ska ta utvisninga­r”.

”Jag har en bra känsla. Killarna har visat en extremt bra inställnin­g”, säger han om debutmatch­en som slutade med seger 6–1.

Roger Rönnberg, Frölunda: Cam Abbott, Rögle:

Ryan Lasch

Victor Olofsson

Adam Almquist Johan Mattsson Ryan Lasch Victor Olofsson Rasmus Dahlin Simon Hjalmarsso­n (ot) Liberec (h) (so) Djurgården (h)

(so) Luleå (b) Örebro (h) (so) Malmö (b) 19.00: Skellefteå–Luleå 19.00: Karlskrona–Brynäs 19.00: Linköping–Mora 19.00: Örebro–Färjestad 19.00: Malmö–Växjö 19.00: HV71–Djurgården 38 37 32 26 24

 ??  ??
 ??  ?? Frölunda: Samma lag som senast – inga nya skador. Joel Lundqvist är fortfarand­e 50/50 till spel och backen Johannes Johannesen har dumpats av klubben.
Kevin Gagné missar sin fjärde raka match och nya på frånvaroli­stan är Sebastian Collberg, Almen...
Frölunda: Samma lag som senast – inga nya skador. Joel Lundqvist är fortfarand­e 50/50 till spel och backen Johannes Johannesen har dumpats av klubben. Kevin Gagné missar sin fjärde raka match och nya på frånvaroli­stan är Sebastian Collberg, Almen...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden