Göteborgs-Posten

Nyström blir kvar i Gais

- PHILIP TROLLÉR 031-62 40 00 philip.troller@gp.se ERIC HILMERSSON 031-62 40 52 eric.hilmersson@gp.se

Gais har landat en viktig pusselbit i nästa säsongs lagbygge. Lagkapten Carl Nyström har kritat på ett avtal med klubben. – Ett enkelt beslut, säger mittbacken.

Efter en och en halv säsong i den grönsvarta tröjan fick Carl Nyström i somras chansen att ta över lagkaptens­bindeln när Steven Old tackade för sig. En uppgift han skötte med den äran. Under hösten var mittbacken den självklara ledaren i det Gais som efter stor dramatik lyckades rädda nytt superettan-kontrakt.

Och nu står det klart att Nyström kommer fortsätta att leda Makrillarn­a även 2018. På onsdagen signerade fyrtornet, som satt på ett utgående avtal, ett nytt tvåårskont­rakt med klubben. – DET KÄNNS jättekul. Jag vill vara med och bidra. Jag tror stenhårt på Boskos idéer även fast vi har haft en tuff och spännande höst ihop så tycker jag att den fotbollen han vill spela är väldigt rolig. Han vill spela offensiv fotboll, han är väldigt noga i sin defensiv och hur vi jobbar där. Jag kände att jag vill vara kvar, säger Carl Nyström.

Var det ett enkelt beslut?

– Ja, i slutändan var det ett enkelt beslut. Jag har fått en bra roll här och trivs som lagkapten. Det är en ynnest att få ha bindeln i en klassisk TVÅ ÅR TILL. Carl Nyström kommer att fortsätta spela i Gais. förening. Det man kan säga om den här hösten är att det har varit en grupp som verkligen tagit sig an utmaningen och visat att det finns potential och en jäkla vilja. Därför kände jag att jag ville köra på.

Bosko Orovic gläds över att förhandlin­garna med Nyström är i hamn.

– Han är vår ledare. Det har blåst enormt hårt och han har verkligen visat att han är den som kliver fram, säger tränaren.

– Calle är väldigt tydlig, han håller ihop våra lagdelar, han är jättedukti­g på huvudet. Han var ju till och med tvåa i interna poängligan haha.

Utöver Nyströms kontraktsf­örlängning kan GP också berätta att Jesper Westermark är klar för klubben. Anfallaren, som närmast kommer från Utsikten, har ryktats till både Öis och Gais men ska nu ha bestämt sig för att göra brorsan, Erik Westermark, sällskap i Grönsvart. – DET ÄR inget jag kan kommentera, men han kommer att presentera­s för en ny klubb inom kort, säger Jonathan Chalkias, som är Jesper Westermark­s agent.

I Gais kommer Westermark också att förenas med sin tidigare tränare Bosko Orovic, som inte heller han vill säga något om övergången.

– No comments, säger tränaren om uppgiftern­a att ytterligar­e en Westermark-broder ska vara klar.

 ?? Bild: MICHAEL ERICHSEN ??
Bild: MICHAEL ERICHSEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden