Göteborgs-Posten

KVINNA SEXOFREDAD I BASTU

- PETER LINNÉ 031-62 41 79 peter.linne@gp.se

En 40-årig man från Göteborg ställs inom kort inför rätta för sexuellt ofredande. Enligt åklagare har han följt efter en ung kvinna in i en gemensamhe­tsbastu, blottat sig och onanerat framför henne.

Det hände i våras i gymmet Nordic Wellness lokaler, inrymda i Prioritet Serneke Arena i Kvibergsom­rådet.

Personal kallade snabbt dit polis med anledning av att en ung kvinna hävdat att hon utsatts för ett oacceptabe­lt beteende från en annan av kunderna.

– Enligt vår uppfattnin­g har våra anställda agerat helt enligt den handlingsp­lan vi har i liknande situatione­r, betonar Linda Adehög, marknadsch­ef på Nordic Wellness.

Filmer från kameraöver­vakningen talar inte direkt till den misstänkte­s fördel.

Bilderna visar hur fyra personersa­tt i r e laxavdelni­ngens bubbelpool. Efter en stund reste sig kvinnan och gick in i en bastu. 40-ÅRINGEN följde efter.

– Därinne drog han ner sina badbyxor, han hade inget under, han var naken. Han sa ”varför har du bikini på dig, ta av dig den” och började att onanera. Då sprang jag ut. Det tog inte mer än ett par sekunder, säger offret i förhör.

Hon kände sig mycket illa till mods efteråt:

– Jag uppfattade det här som en sexuell handling, riktad direkt mot mig. Under flera dagar efter händelsen lämnade jag inte huset där jag bor, eftersom tanken på att något sådant skulle kunna hända igen var så skrämmande. MANNEN, SOM MED omedelbar verkan blev avstängd från Nordic Wellnesske­djans anläggning­ar, förnekar i stort sett allt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden